USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

На відновлення луцької дитячої залізниці шукатимуть кошти

Сьогодні 21:10
Нині в Луцькій міській раді підраховують, скільки коштів потрібно, щоб відновити рухомий склад, запустити потяг та відремонтувати приміщення дитячої залізниці.

Про це в інтерв’ю Волинським Новинам розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в комунальну власність міста нарешті передали дитячу залізницю. Територію розчистили, зрізали частину дерев та кущів.

«Ми розчистили територію, підводимо газ, воду, електроенергію, тому що всі мережі було від’єднано. Облаштували освітлення, відеонагляд, забезпечили фізичну охорону, тому що, на жаль, і будівля, і локомотиви, і вагони піддавалися актам вандалізму. Будівлю та вагони знищували. Майно стало непридатним для використання. Щоб будівля (а це пам’ятка архітектури місцевого значення) остаточно не зруйнувалася, ми вийняли старі віконні рами, склали їх на тимчасове зберігання і, щоб волога не руйнувала приміщення, поки що встановили металопластикові вікна», – сказав Луцький міський голова.

На сьогодні в міськраді підраховують, скільки коштів потрібно, щоб відновити рухомий склад, запустити потяг і відремонтувати приміщення.

«Коли матимемо остаточні розрахунки, будемо шукати джерела фінансування. Тому що у воєнний стан значні фінансові вливання в цей об’єкт, на нашу думку, будуть не надто виправдані. Тож шукатимемо партнерів чи залучатимемо грантові кошти за можливості», – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте повний текст інтерв’ю тут: «Захист України – це наша спільна справа». Інтерв’ю з Луцьким міським головою

Як відомо, останній рейс дитяча залізниця виконала 28 серпня 2019 року, а з 31 серпня того ж року все законсервували. 11 грудня 2020 року був останній робочий день дитячої залізниці.

У березні 2021 року почали вести переговори про купівлю дитячої залізниці та усього комплексу. 2022-го міська рада на сесії погодилася прийняти в комунальну власність майно «Укрзалізниці».

У травні 2023 року Луцька міська рада відновила переговори з Кабінетом Міністрів України та правлінням «Укрзалізниці» щодо передачі до комунальної власності Луцької громади майнового комплексу дитячої залізниці. Остаточно в комунальну власність майновий комплекс перейшов у листопаді 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus