USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

На початку року Залужний був проти наступу України на Курську область, – Politico

Сьогодні 17:23
На початку 2024 року тодішній головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, виступав проти планів президента України Володимира Зеленського щодо проведення операції на території Росії, зокрема вторгнення в Курську область.

Про це пише Politico з посиланням на неназваних українських військових високопосадовців, передає Українська правда.

Ці військовослужбовці розповіли виданню, що Залужний поставив під сумнів наміри українського керівництва наступати на Курщину, коли на початку року ознайомився з пропозиціями президента. Він вважав вторгнення надто ризикованим, оскільки не було достатньо обґрунтованих планів подальших дій на цих територіях.

«Залужний запитав: коли плацдарм, то що? «Чіткої відповіді від Зеленського він так і не отримав», – сказав один із чиновників. «Він відчував, що це азартна гра», – сказав він. На прохання прокоментувати Курську операцію Залужний не відповів.

Читати ще: Загальні втрати України та Росії у війні сягнули мільйона військових, – WSJ

Крім Залужного, проти наступу виступив тодішній командир 80-ї десантно-штурмової бригади Еміль Ішкулов, відомий своєю репутацією серед особового складу. Ішкулов був звільнений з посади в липні 2024 року, що викликало обурення серед військових, які підтримували його. Вони заявили, що командир мав звитяжний бойовий досвід і користувався довірою серед підлеглих.

За словами співрозмовників Politico, причиною звільнення Ішкулова стала його незгода із завданням, яке, на його думку, не відповідало можливостям бригади. Ішкулов вважав, що Курська операція може призвести до значних втрат серед його підрозділів через надмірний ризик і недостатнє планування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus