USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

На Донецькому металургійному комбінаті спалюють тіла «новобранців»

16 Березня 2022 16:36
Окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих із ЛНР, ДНР і спалюють тіла росіян.

Про це на сторінці у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У тимчасово окупованому Луганську відкрито пункт видавання тіл загиблих «мобілізованих» жителів окупованих територій в магазині «Копійка». Видаванням тіл опікується так звана поліція російської окупаційної армії. При цьому з документів родичам загиблих видають тільки свідоцтво про смерть і дозвіл на поховання. Жодних документів про те, де, як і за яких обставин вони загинули, немає.

Родичам пояснюють, що жодних виплат за смерть мобілізованих з ЛНР і ДНР не передбачено навіть за наявності російського паспорта. Одночасно родичам офіційно загиблих росіян обіцяно виплату в розмірі 12 мільйонів рублів. Таке ставлення викликає обурення серед місцевого населення, але «поліція» окупантів не зважає на ці настрої.

Читати ще: Ішов по продукти: як на війну проти України відправляють чоловіків із «ЛНР»

На тимчасово окупованих територіях Донецької області триває примусовий набір до складу 1-го армійського корпусу окупантів. Переважну частину «новобранців» відправляють у найгарячіші точки без відповідної підготовки. Здебільшого їх використовують на передовій для розчищення перешкод і риття окопів. Відзначають вкрай низький рівень забезпечення та брак їжі. Втрати серед «новобранців» сягають 70-80%.

Щоб приховати реальну кількість загиблих, окупанти використовують Донецький металургійний комбінат для спалення трупів місцевих «новобранців» і добровольців, які прибули з Росії. Точна кількість спалених невідома.
Читати ще: У моргах – гори трупів та охорона КДБ: в білоруському Мозирі лікарні переповнені вбитими і пораненими окупантами

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України визначив порядок забезпечення збору тіл загиблих окупантів.

Документ ухвалено зокрема для недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації та виникнення небезпечних інфекційних захворювань в Україні, спричинених наявністю на територіях ведення воєнних дій непохованих тіл (останків) загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus