USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.62 10.85

На даху нововолинської лікарні встановлюють сонячні панелі

Сьогодні 13:13
На даху пологового корпусу КНП «Нововолинська ЦМЛ» триває будівництво сонячної електростанції (СЕС).

Про це повідомили у лікарні.

Сонячна гібридна електростанція матиме потужність 20 кВт і зможе виробляти до 24 000 кВт*год електроенергії на рік. Для стабільного постачання вона буде оснащена акумуляторами на 10,6 кВт*год, які зберігатимуть енергію для використання вночі або під час перебоїв у центральній мережі.

СЕС дозволить бюджету громади заощадити до 196 тис. грн щороку на комунальних платежах, а також зменшить викиди парникових газів на понад 12 тонн щорічно.

Читати ще: «Луцькводоканал» встановив першу в Україні комунальну сонячну електростанцію за пів мільйона євро. Фото

Проєкт реалізується українськими громадськими організаціями Екодія , Екоклуб та благодійними фондами Energy Act for Ukraine і RePower Ukraine у межах ініціативи «Відновлювані джерела енергії для стійкої України», яку виконує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням уряду Німеччини.

Нововолинську лікарню обрали серед понад 600 заявок з усієї країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus