USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Медкомісія вирішила, що придатний: 55-річний волинянин не прибув до військкомату через температуру

17 Серпня 2023 14:21
У Луцькому міськрайонному суді відбулося підготовче засідання стосовно обвинувачення в ухиленні від мобілізації. Так званому ухилянту 55 років. Медкомісія написала, що він здоровий і готовий проходити військову службу. От тільки в зазначений час до центру комплектування військовозобов’язаний не з’явився через проблеми зі здоров’ям.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Чоловік фактично передпенсійного віку – 55 років – тепер має проблеми з законом, бо після того, як одержав повістку, вчасно не з’явився до центру комплектування з речами. Тепер чоловік обвинувачується за статтею 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період).

Читати ще: Замість прописки – повістка: у Луцьку судять чоловіка, якого «записали» в армію, коли він оформлював документи

«Він був визнаний медичною комісією придатним до проходження військової служби за станом здоров’я. Тому йому була вручена повістка, щоб він прибув в ОНТЦК для формування команди і відправлення до ЗСУ. Обвинувачений не з’явився, будь-яких поважних причин не вказав», – розповів прокурор Віктор Сіжук.
Сам обвинувачений каже: ходив до військкомату кілька днів, і весь час було відтермінування. Востаннє не прийшов через проблеми зі здоров’ям.

«Я ходив у військкомат два-три рази, постійно була відстрочка: то не було транспорту, то – пального, то не скомплектували команди. На четвертий раз, коли мав прийти у військкомат, я не міг з’явитися. Справа в тому, що в мене була температура. Можливості передзвонити не мав», – говорить обвинувачений Сергій.

Своєї вини у тому, що ухилився від мобілізації, не визнає. Каже: хоче служити і вже має чергову повістку.

«Я збираюсь служити і хочу служити. В мене є повістка на 24 вересня», – переконує Сергій.

Суддя, повернувшись з нарадчої кімнати, виносить ухвалу стосовно судового розгляду цієї справи.

«Керуючись статтями 314, 316, суд постановив: призначити судовий розгляд на підставі обвинувального за статтею 336 ККУ в приміщенні Луцького міськрайонного суду», – зачитала ухвалу суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко.

Засідання відбудеться наприкінці серпня. В разі доведення вини чоловіку може загрожувати від двох до п’яти років позбавлення волі. Як зауважив прокурор, в його практиці були випадки, коли центри комплектування направляли матеріали щодо ухилянтів для початку досудового розслідування. Але в процесі розгляду цих матеріалів військовозобов’язаний сам з’являвся в центр комплектування і направлявся на проходження служби на особливий період.

Читати ще: Перехворів на туберкульоз та відмовився служити: лучанина судять за ухилення від мобілізації

«У таких випадках в центр комплектування направляють клопотання про закриття провадження, тому що сам військовозобов’язаний виявив бажання проходити службу», – зауважив Віктор Сіжук.

Але це можливо лише тоді, коли справа перебуває на етапі досудового розслідування. Коли ж відбувається судовий розгляд, людина не може бути мобілізована до прийняття рішення у справі, яке набере законної сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Правда Показати IP 17 Серпня 2023 14:55
55 років...а те,"гундосе" зі сходу в сірих "треніках"і з жінками в понад 90 кг...не хоче захищати свій край,свою Батьківщину...а для чого,отримаємо "гуманітарку",гроші,виплати,ми ж "переселенці"...допишіть свої думки і коментарі...
Єстєствєнно до Правда Показати IP 18 Серпня 2023 07:48
Ти людей зі сходу то не чіпай. Дуже багато людей звідти захищає Україну і багато з них вже полягло за неї
Смерть москалям до Єстєствєнно Показати IP 18 Серпня 2023 10:27
До чого тут ті хто захищає свій дім на сході (разом з нашими хлопцями )якщо людина пише про пристосуванців з "какая разница" "ну рускиє нашиє браття всю жизнь по руски жили нетужили ????
ABC Показати IP 17 Серпня 2023 16:06
Ті ТЦК вже зовсім подуріли. Людині 55, він фактично пенсіонер зі своїм букетом хвороб. Куди йому іти воювати? Недавно писали, на Закарпатті теж одного такого ж визнали здоровим, із цирозом печінки і гіпертонією 2 ступеню. Чим будуть корисні на фронті такі "захисники", якщо в них інфаркт станеться вже після першого прильоту?
Правда Показати IP 17 Серпня 2023 16:39
В 55 навіть призвуть,він ляже в шпиталь через тиждень,потім оформить інвалідність,як військовослужбовець і демобілізація.Боже,де ж вас знаходять таких ід...і хто це все оплачує...а ті хто приймають рішення,до 40,як завше просто дя...це не корупція,це мега...як з цим боротись???
Тетяна Показати IP 17 Серпня 2023 17:34
Як людина в 55 років може бути повністю придатною до служби?! Хто ж зупинить цих ідіотів з ТЦК та ЛВК?!
скептик до Тетяна Показати IP 17 Серпня 2023 18:58
а їм пофіг. лиш би план виконати
Сергій Показати IP 17 Серпня 2023 19:05
йдіть ви нах*р досраки хапуги й жирдоси, самі йдіть служити! Що цьому літньому чоловікові ця держава дала!? Одні страждання та життя на грані зубожіння!
Пупкін Показати IP 18 Серпня 2023 00:10
Звичайно що мають бути молоді і здорові, та молоді і здорові сидять по барах ,бриють бороди в барбершопаш, ще ходять в качалки і в бари, а ще їздять на дорогих машинах і мають свої тусовки! А потім всі кажуть що воєнкоми купують маєтки за кордоном, та їм і ті ж хлопці з мускулами і бородами несуть! Мені вже за п'ятдесят, сам пішов ,кантузило,комісували, маю інвалідність, та коли ото бачу то все що робиться то не вмґистачає слів!!!
Олександр Показати IP 19 Серпня 2023 09:00
Прокуророві повістку. Вы подивіться яке блискуче рило, мабуть лосось любить жертвы. І суддів на фронт!
Гість Показати IP 12 Вересня 2023 05:21
Дебілізм!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus