USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Замість прописки – повістка: у Луцьку судять чоловіка, якого «записали» в армію, коли він оформлював документи

4 Серпня 2023 08:08
У Луцькому міськрайонному суді до кримінальної відповідальності намагаються притягнути жителя Рівненщини, мовляв, ухиляється від військового призову.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

29-річний обвинувачений своєї провини категорично не визнає, адже вважає, що його записали у ряди військових неправомірно. Хотів поміняти місце прописки і з’їхати від батьків, натомість у той же день був записаний у лави військових.

«Обвинувачений, будучи придатним за станом здоров’я до проходження військової служби, а також не маючи правових підстав для відстрочки, умисно ухилився від призову на військову службу за мобілізацією. Він не прийшов за викликом для відправлення на службу до військової частини», – повідомив прокурор Волинської окружної прокуратури Віктор Сіжук.

Сам підсудний говорити не забажав, проте його адвокат розповів, яким чином підзахисний опинився у подібній ситуації. Каже, щоб прописатися за новим місцем проживання, підсудному потрібно було першочергово піти до військкомату, адже зараз це головна умова для усіх чоловіків призовного віку, які міняють місце реєстрації. Власне, це він і зробив. Як каже адвокат: там, у військкоматі, йому й вручили повістку.

Читати ще: Перехворів на туберкульоз та відмовився служити: лучанина судять за ухилення від мобілізації

«Клієнт зареєстрований та проживає з дня свого народження і дотепер у селі Острожець Дубенського району Рівненської області. За місцем проживання він перебуває на військовому обліку в 1-му відділі Дубенського районного центру комплектування та соціальної підтримки. Розуміючи та будучи обізнаним, що його можуть призвати лише за місцем проживання і лише у межах перебування на військовому обліку, він не мав якогось умислу ухилятися від призову, оскільки вважав, що призов у Луцьку, в місцевому ТЦК, є неправомірним та суперечить положенням Закону України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію», – каже адвокат Роман Хомич.
Адвокат розповідає подробиці походу у військкомат, наголошуючи, що його клієнту одразу ж на місці провели медогляд.

«У межах одного дня його поставили на військовий облік, провели формальний медогляд, візуально видавши висновок, що він придатний до військової служби. Також була історія з примусовим утриманням у приміщенні військоммату», – акцентував Роман Хомич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ABC Показати IP 4 Серпня 2023 11:43
Навіщо він туди пішов? Зараз можна виписати людину через суд без її участі. Так, трохи довше і затратніше, але без ніякої взаємодії з могилізаторами в погонах.
124 до ABC Показати IP 4 Серпня 2023 13:01
Навіщо? Бо розумний.
Юра Показати IP 4 Серпня 2023 13:47
А як вони досліджували аналіз крові? Його треба здати вранці
ABC до Юра Показати IP 4 Серпня 2023 17:05
Так же, як проходить зараз медкомісія в цілому. Якщо прийшов своїми ногами - значить здоровий і придатний для служби.
Ого Показати IP 5 Серпня 2023 12:44
Женуть палкою як стадо баранів
Анонім до Ого Показати IP 5 Серпня 2023 13:01
на забій
Петро Показати IP 5 Серпня 2023 21:28
А чому прокурор Віктор Сіжук не на фронті? У нього є якісь підстави для відстрочки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus