USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.56 10.68

Майже мільйон гривень: луцьке підприємство через суд хоче скасувати податковий борг

Сьогодні 08:09
Луцький автоімпортер судиться з податковою: хоче скасувати податкові повідомлення-рішення. Сума нарахованого боргу перед податківцями – майже мільйон гривень. У податковій кажуть: підприємство проігнорувало прохання надати під час перевірки відповідні документи.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

918 тисяч гривень податкового боргу зобов’язав суд сплатити до держбюджету луцького автоімпортера «Крафт Холл». Поки що це рішення призупинено, бо в суді розглядають інше.

Волинські податківці провели відповідну перевірку, під час якої керівнику підприємства надіслали поштою запити з проханням надати відповідні документи. Однак повідомлення повернулися в податкову після закінчення термінів зберігання на пошті. Тому, каже представниця податкової Аліна Бендас, ці повідомлення вважалися врученими, а оскільки підприємство не надало документів, що, зокрема, підтверджують господарську діяльність, їх повважали такими, що відсутні.

«Станом на дату початку перевірки та до завершення перевірки платником податків не було надано контролюючому органу будь-яких первинних документів та реєстрів бухгалтерського обліку, які відносяться до предмету перевірки, про що посадовими особами контролюючого органу було складено відповідні акти про ненадання документів, які наявні в матеріалах справи», – коментує представниця податкової Аліна Бендас.

Читати ще: Із «Волиньгазом» судяться через мільйонні борги

У результаті й виникли ці повідомлення-рішення, які намагається оскаржити в суді «Крафт Холл». Документи, якими зацікавилися податківці, представник автоімпортера таки приніс, але не в податкову, а до суду.

За словами представника автоімпортера, директор підприємства в той період, коли від податкової надходили повідомлення на пошту, перебував за кордоном, а тому не міг особисто надати документи. До того ж, за словами юриста, податківці мали доступ до реєстру податкових накладних та інших інформаційних баз, тож могли взяти документи з електронних реєстрів.

«Податковий орган зводить свої повноваження до надмірного формалізму», – наголосив представник підприємства Роман Антонюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus