USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Майже 1500 випускників Лесиного вишу отримали дипломи. Фоторепортаж

12 Липня 2024 13:07
У найбільшому та найстарішому виші Волині – Університеті імені Лесі Українки – вручили дипломи випускникам: бакалаврам усіх факультетів і магістрам спеціальності «Фармація». Загалом омріяний диплом про освіту отримали 1493 колишніх студенти, зокрема 159 випускників – дипломи з відзнакою.

Урочистість із нагоди вручення дипломів відбулася 12 липня. На свято в центр міста прийшли не лише випускники, але й їхні рідні, друзі, а також професорсько-викладацький склад університету.

На початку заходу прозвучав Гімн України. Згодом присутні вшанували всіх жертв російсько-української війни хвилиною мовчання.
«В університеті створені хороші умови для того, щоб кожен міг реалізувати свій потенціал. Багато з вас працювали і навчалися за програмою дуальної освіти. Багато з вас здобували освіту за програмами Erasmus+, подвійного диплома, академічних обмінів. Багато з вас займалися спортом, художньою самодіяльністю, громадською діяльністю, волонтерством. Ви отримали якісну освіту, яка дозволяє вам працювати в будь-яких сферах», – звернувся з вітальним словом до присутніх випускників ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

Читати ще: «Вступна кампанія зазнала серйозних змін», – ректор ВНУ Анатолій Цьось. Інтерв’ю

Він наголосив: студенти та викладачі вишу навчалися та працювали в умовах воєнного стану, тому потрібно цінувати кожну мить життя, а також молитися за воїнів, полеглих Героїв, усіх жертв війни та Україну. Окрім того, потрібно працювати та допомагати українській армії – це, за словами ректора, найголовніше.
«Університет зайняв активну громадську позицію та публічно висловлює свою підтримку Збройним силам України. Лише на останньому великодньому благодійному марафоні було зібрано майже мільйон гривень. За ці кошти ми придбали дрони для армії, передусім для нашої сталевої сотки», – нагадав Анатолій Цьось.

Наостанок ректор привітав випускників із закінченням навчання та побажав їм реалізувати свій потенціал на максимум.
До привітань долучилися керівник капеланської служби Волинської єпархії ПЦУ, отець Олександр Безкоровайний і заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

«Церква молиться за тих, хто навчає і навчається. Церква дуже цінує тих, хто здобуває освіту. Шанувати своїх наставників і якісно навчатися – це і талант, і чеснота. Сьогодні маємо багато викликів у житті, але ми не повинні зупинятися. Ми повинні йти вперед, починаючи зі студентської лави, здобуваючи освіту. Ми відповідальні перед тими, хто боронить кордони нашої держави. Саме нам будувати прогресивне майбутнє», – зазначив отець Олександр Безкоровайний.
Читати ще: «Мрій, дій, досягай!» Випускники-бакалаври ЛНТУ отримали дипломи. Фоторепортаж

«Вітаю вас, випускники, із початком нового етапу життя. Навчання в Університеті імені Лесі Українки було яскравим періодом вашого життя, періодом підйому, періодом отримання нових знань і навичок. Сьогодні, отримуючи диплом, ви отримуєте ключ від дверей, за якими вас чекають і нові виклики, і нові випробування, але й нові можливості. Рухайтеся впевнено вперед! Змінюйте цей світ! Будьте успішними!» – сказав випускникам заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.
Після вступних слів розпочалося вручення дипломів. Колишні студенти отримували документи про вищу освіту та приймали вітання.

Щемливим моментом стало заручення закоханої пари перед університетською спільнотою. Чоловік вирішив зробити пропозицію своїй обраниці після отримання нею диплома.

«Дозволь першим привітати тебе з врученням диплома, дозволь першим подарувати тобі квіти і поставити одне дуже дивне для мене питання: ти вийдеш за мене?» – запитав він.

Дівчина, звісно, погодилася.
Яким було вручення дипломів випускникам Волинського національного університету імені Лесі Українки – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Липня 2024 13:19
Вже придбано 1500 квитків в Польщу.
Фінагент Показати IP 12 Липня 2024 15:37
Магістрам фармвції? Та такої спеціальності в університеті навіть нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus