USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Майно продадуть: Луцький автозавод визнали банкрутом

13 Червня 2024 16:25
Як одержати мільйонні кредити в держбанку під дуже лояльні умови та не повернути їх? Ловіть лайфхак від автозаводу «Богдан».

Нині один за одним банкрутуються підприємства з бізнес-сфери п’ятого президента Петра Порошенка та його партнерів. Не виняток – одне з дочірніх підприємств публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан-Моторс» Автоскладальний завод №1, що в Луцьку, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У жовтні 2022 року за заявою приватного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан-Моторс», яке, до речі, теж у стадії банкрутства, порушили справу про банкрутство Луцького автозаводу.

Цікаво, що всі кредитори прямо чи опосередковано належать або Петру Порошенку, або його бізнес-партнерам, як-от Олегу Гладковському. Наприклад, автомобільна компанія «Богдан-Моторс» із сумою вимог у понад 304 мільйони гривень, автогосподарство «Богдан» – 1,2 мільярда гривень, «Саверін Інвестментс ЛТД» – 2,6 мільярда гривень, АТ «Міжнародний інвестиційний банк» – 264 мільйони гривень.

Можливо, банкрутство визнали би раніше, а гроші пішли би на дружні підприємства, якби не заминка через ще одного кредитора – це державний «Укрексімбанк» із 1,4 мільярда гривень вимог. Саме останніх вимог завод не визнавав. Своєю чергою банк був проти вимог кредитора «Саверін Інвестментс ЛТД». Мовляв, суми, який виставили заводу, документально не підтверджені.

«Зазначені документи не свідчать про наявність будь-яких зобов’язань боржника перед компанією «Саверін Інвестментс ЛТД». Усі інші документи, які додані до заяви «Саверін Інвестментс ЛТД», стосуються наявності боргових зобов’язань АТ АК «Богдан-Моторс» перед компанією і жодним чином не свідчить про наявність будь-яких зобов’язань ДП «Автоскладальний завод №1» АТ АК «Богдан-Моторс», – вказано в матеріалах справи.

Читати ще: Борги вимірюються мільярдами: автозавод «Богдан» банкрутує

Через це справа неодноразово застрягала в апеляції, а згодом наче навмисно затягувалася – з ініціативи заводу. Тим часом у справі з’явилася нова дійова особа – «СКД-Промоушн». Це молода компанія з Черкас, створена в серпні 2023 року. Вона стала правонаступником грошових вимог Міжнародного інвестиційного банку до заводу, не забезпечених заставою. У засновниках – «Альтарес Фінанс» та Юрій Костробій. Цікаво, що з 2014 до 2016 року Юрій Костробій був членом Наглядової ради «Укрексімбанку».

Саме в ці часи цей державний банк ЗМІ називали годівничкою для автокорпорації «Богдан», а тодішнього його очільника Олександра Гриценка – банкіром Порошенка. Саме тоді автокорпорація брала шалені кредити, а банк надавав їй чудові умови реструктуризації боргів.

Тепер усе змінилося – від президента до очільника банку. Що робити заводу в таких умовах, якщо повернути понад мільярд гривень банку – не варіант? Звісно, стати банкрутом.
Читати ще: Автобуси луцького автозаводу продають із молотка

Цікаво, що в заводу є борги й перед тролейбусним депо з Харкова на понад 50 мільйонів гривень.

«Дочірнє підприємство «Автоскладальний завод №1» публічного акціонерного товариства «Богдан-Моторс» визнати банкрутом. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців», – оголосив суддя Господарського суду Волинської області Ігор Гарбар.

Майно заводу продадуть на аукціоні, а виручені кошти роздадуть кредиторам у порядку черговості та пропорційно сумі вимог. Вимоги, які незадоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Перехожий Показати IP 13 Червня 2024 16:44
Про Коломойського напишіть
33 квартал до Перехожий Показати IP 14 Червня 2024 12:15
наскільки відомо,тут йде річь про заводи порошенка...а не коломойського...І особливо для тупих,данна особа зараз сидить в ізоляторі сбу,та чекає там Петра))
дідо Показати IP 13 Червня 2024 17:36
вчіть економіку,процедура банкротства використовують для збереження підприємства....приватна організація взіла кредит в приватної, і яке ваше діло.
К.лучанин до дідо Показати IP 13 Червня 2024 19:32
Хто платити борги буде? Є рішення суду. Вам треба вчити економіку. Фірма неплатежеспроможна. Майно на продаж. В Україні вже не одне підприємство продали. Свіжий приклал: Івано- Франківський арматурний завод. Майно розпродається на prozorro на аукціоні.
Анатолій Показати IP 13 Червня 2024 17:40
Сивочолий гетьман намутив добре з кредитами,бізнес як мильна бульбашка,ці схеми у Всіх хитрозоблених бізнесменів,
Анонім Показати IP 13 Червня 2024 18:03
І будуть там висотки.
Бульба Показати IP 13 Червня 2024 18:31
Скоро буде новобудова))!
Так Показати IP 13 Червня 2024 21:03
Знов порох їм в штани наклав
Серий Показати IP 13 Червня 2024 22:36
Довбо**би, все просрали і країну просрете...Дякую за довіру....
Пупкін Показати IP 13 Червня 2024 22:55
Всім свідкам петровим хочу сказати що ваш бос злодій і хапуга
33 квартал до Пупкін Показати IP 14 Червня 2024 12:12
Як ти правий!!!Нажаль багато людей не розуміють!!
Народна Показати IP 15 Червня 2024 13:22
Комусь треба земелька під заводом, ні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus