USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Має інвалідність: волинянина судили за ухилення від служби

Сьогодні 09:10
Уродженця Камінь-Каширщини судили за ухилення від військової служби. Як виявилося, чоловік не прийшов до пункту збору без причини, через що й опинився у списку ухилянтів.

У суді першої інстанції обвинувачений свою провину визнав повністю, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У пред’явленому обвинуваченні підсудний свою винуватість визнав повністю. В показаннях підтвердив обставини умисного ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Він не з’явився на восьму ранку 21 липня 2023 року до пункту збору через погіршення стану здоров’я», – вказано в матеріалах справи.

Читати ще: Став ухилянтом: лучанин не прийшов до ТЦК, бо робив операцію

Суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді одного року іспитового терміну. Проте з моменту винесення вироку в житті чоловіка дещо змінилося і він подався до апеляції.

«Ви маєте відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації. Ви особа з інвалідністю. Маєте третю групу інвалідності», – зазначив суддя Олег Клок.

Апеляційний суд вирішив звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності за ст. 336 ККУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus