USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Став ухилянтом: лучанин не прийшов до ТЦК, бо робив операцію

1 Жовтня 2024 22:39
Лучанин не з’явився до військкомату у визначену дату, бо робив операцію. Нині його судять у Луцькому міськрайонному суді.

Чоловік кілька років тому потрапив у ДТП і тепер має проблеми зі здоров’ям. Як зазначає, в жодному разі від служби не ухилявся та навіть двічі подавав документи в «Азов», ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я дзвонив, попередив, що сьогодні мене не буде, бо йду до лікаря. Мені сказали: «Добре, лікуйтеся». Другого дня я дзвонив, запитував, чи привезти папери про те, що мене кладуть у лікарню. «Можеш нічого не везти, ми тебе вже оформили по 336-й (ст. 336 «Ухилення від призову на військову службу», – ВН)», – розповідає обвинувачений.

Сторона обвинувачення запевняє суд, що це було умисне ухилення від служби.

На черговому засіданні обвинувачений повинен був надати документи, які підтверджували би його наміри вступити до «Азову». Проте в чоловіка наявні лише ті папери, які він подавав удруге.

«Я звертався в штаб. Мені сказали, що всі папери, які були на мене, відправлені в Київ, а нові є в електронній базі», – каже обвинувачений.
Читати ще: Спочатку злякався: лучанин, якого судили за ухилянтство, пішов до війська

На засідання був запрошений свідок зі сторони обвинувачення. Але до суду він не з’явився.

«Буквально перед засіданням я телефонував до свідка. Він потрапив у лікарню. На наступне засідання надасть довідку», – говорить прокурор Назарій Василюк.

Судове засідання відклали. Наступного разу таки планують допитати свідка та розглянути докази, що підтверджують бажання підсудного боронити країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus