USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Мав подяки за допомогу державі: підприємець із підробленими документами намагався виїхати через «Устилуг»

19 Серпня 2024 22:10
На Волині судили підприємця, який хотів потрапити за кордон з підробленими документами. Тепер спритник заплатить 51 тисячу штрафу.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Ще у 2023 році Юрій К. замовив підроблені тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, які надають право перетнути держкордон під час воєнного стану. Він надав свої особисті дані для внесення відомостей.

У подальшому невстановлена особа умисно виготовила підроблені офіційні документи про непридатність чоловіка до військової служби з виключенням його з військового обліку. 17 січня 2024 року той намагався перетнути пункт пропуску «Устилуг», але його злий умисел викрили прикордонники.

Читати ще: Хотів у Польщу до сім’ї: на Волині судили уродженця Бучі, який за $10 тисяч купив підроблені документи

Обвинувачений свою вину повністю визнав. Як зазначив, наприкінці 2023 року в інтернеті знайшов контакти невідомої особи, яка надавала послуги з виготовлення документів для військовозобов’язаних. Щиро розкаявся і просив суворо не карати його.

Про чоловіка відомо, що він є підприємцем, має на утриманні дитину, характеризується позитивно, а кримінал вчинив вперше. Суд також врахував його активну участь в забезпеченні життєдіяльності та зміцненні обороноздатності країни, що підтверджується численними подяками, грамотами, виписками з банківських рахунків.

Читати ще: Молода волинянка, яка за 5500 доларів переправляла ухилянтів за кордон, отримала сім років тюрми

Суд визнав Юрія К. винним у підробленні офіційного документа за попередньою змовою, а також за використання підробки. Йому призначили штраф у розмірі 51 тис. грн і стягнули 7,5 тис. за судову експертизу.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus