USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Луцький навчальний заклад відзначив 10-річчя заснування

6 Червня 2024 16:30
Академії рекреаційних технологій і права виповнилося 10 років. З нагоди ювілею від дня заснування у виші відбулися урочистості.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Участь у заході взяли голова Волиньради Григорій Недопад та його заступники Юрій Поліщук і Григорій Пустовіт, депутати обласної ради Віктор Галан-Влащук, Ольга Омелько, Юрій Валецький, Ігор Волошенюк та Ігор Лісовський, професорсько-викладацький склад, міжнародні партнери та друзі закладу, а також студентство.

Особливу вдячність та шану усі присутні висловлювали одному із засновників академії, доктору педагогічних наук, професору, Заслуженому тренеру України, депутату обласної ради кількох скликань Роману Карпюку, який два роки тому передчасно пішов у засвіти. Пам’ять про нього вшанували хвилиною мовчання.
Читати ще: Луцькій музичній школі №1 виповнилося 85 років

Голова Волиньради Григорій Недопад, зокрема, пригадав роки дружби та співпраці із Романом Карпюком та наголосив, що академія відбулася саме завдяки його титанічним зусиллям. «Маю велике сподівання, що невдовзі одна із вулиць Луцька носитиме його ім’я. Голови фракцій обласної ради ініціювали та підписали клопотання про перейменування на честь Романа Карпюка вулиці Промислова. З цього приводу я уже мав розмову із Луцьким міським головою та отримав попередню згоду. Відповідне розпорядження буде підписане найближчим часом», – сказав він під оплески присутніх.
Ректорка академії, депутатка облради Людмила Стасюк привітала колектив та студентів із 10-ю річницею заснування академії, розповіла про основні віхи її становлення, підсумувала досягнення та окреслила перспективи розвитку. «Наша академія – це наймолодший заклад вищої освіти в Україні. За роки своєї діяльності ми пройшли складний шлях від відокремленого підрозділу. За цим стоїть натхненна праця науково-педагогічних працівників, високі досягнення наших студентів та зростаючий авторитет випускників. Сьогодні академія відкрита для молоді з різнорівневою освітньою підготовкою, диференційованими соціальними можливостями та різним станом здоров’я», – підкреслила вона.
Читати ще: Піднесено, чуттєво і з вірою в Перемогу: відбувся творчий звіт учнів та викладачів Луцької музичної школи №3

За час існування випускниками стали понад 2 тисячі молодих людей. «У нашому закладі проводиться значна робота з підготовки спортивно-фізкультурних кадрів для Волинської області та виховання спортсменів високого класу як олімпійців, так і паралімпійців. За весь період роботи наші студенти-спортсмени здобули 5 золотих, 11 срібних та 4 бронзові медалі на Паралімпійських іграх. 4 золоті, 2 срібні та 4 бронзові медалі – на Дефлімпійських іграх. Також було здобуто більше 40 медалей різного гатунку на чемпіонатах та кубках світу серед осіб з інвалідністю та близько 50 медалей на всеукраїнських першостях», – наголосила Людмила Стасюк.
Зазначалося також, що академія успішно розвиває міжнародні партнерські зв’язки, відкриваючи перед студентами і викладачами нові можливості та обмін знаннями і досвідом, а також з метою впровадження найкращих світових практик в освітній процес. «У межах наукової міжнародної діяльності налагоджено тісну співпрацю та підписано договори із зарубіжними навчальними закладами Польщі, Туреччини, Болгарії та Німеччини», – зауважила Людмила Стасюк.
З нагоди ювілейної дати заснування закладу почесними грамотами обласної ради було відзначено колективи кафедр академії: «Документознавство та інформаційна діяльність», «Освітні, педагогічні технології», «Право та економіко-фінансова безпека» та «Фізична терапія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 7 Червня 2024 09:13
Молодці
Іван Показати IP 7 Червня 2024 14:03
Цю контору ще не закрили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus