USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

«Луцькводоканал» закуповує обладнання для реконструкції очисних

Сьогодні 07:17
КП «Луцькводоканал» закуповує необхідне обладнання для реконструкції очисних споруд у Липлянах. За задумом, основні роботи можуть розпочати навесні наступного року.

Про це в інтерв’ю Волинським Новинам розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Нагадаємо, нещодавно водоканал презентував першу в країні комунальну сонячну електростанцію.

«Цього року ми впроваджуємо на підприємстві кілька масштабних проєктів. Передусім це заміна каналізаційного колектора на вулиці Карпенка-Карого. У повсякденному житті ми не помічаємо його роботи, але в разі обвалу десятки тисяч лучан не могли би користуватися послугами водопостачання й водовідведення. Цей колектор був у жахливому стані, тому, щоб не допустити катастрофи, ми розпочали відповідні роботи. Незабаром їх буде завершено.

До слова, ми реалізували цей складний проєкт без демонтажу асфальтного покриття. Лише в окремих місцях, щоб отримати безпосередній доступ до колектора, дорожнє покриття частково підняли. Якби ж ми розривали всю дорогу, то, звичайно, реалізація цього проєкту потребувала би значно більше часу та коштів. Застосовуємо інноваційні підходи, які дозволяють скоротити час і мінімізувати можливі збитки», – інформував Ігор Поліщук.

Другий проєкт водоканалу – встановлення системи очищення води. Наявна система очищення води на Дубнівській станції водопідготовки, яка забезпечує водою 70% міста, застаріла й давно потребувала заміни. Тому, аби лучани мали якісну воду в помешканнях, КП впроваджує сучасну систему очищення води, яка діє в багатьох європейських містах.

Читайте повний текст інтерв’ю тут: «Захист України – це наша спільна справа». Інтерв’ю з Луцьким міським головою

Третій проєкт – реконструкція очисних споруд. За словами міського голови, нині підприємство закуповує необхідне обладнання.

«Ми плануємо за цей рік придбати обладнання і навесні наступного року братися за виконання робіт. Наскільки швидко все буде відбуватися, залежить від багатьох факторів, у тому числі від того, наскільки активною буде мобілізація. Сьогодні спостерігаємо великий дефіцит працівників. Але робити все, що від нас залежить у плані і організаційної, і адміністративної, і фінансової складових, ми, звичайно, будемо», – акцентував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus