USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Луцькій музичній школі №1 виповнилося 85 років

2 Червня 2024 17:59
У суботу, 1 травня, в Луцьку відбувся гала-концерт мистецького проєкту «Музичні рефлексії Луцька», приуроченого до 85-річчя Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена. Проєкт поставив собі за мету осмислити через музику вже майже століття існування школи, і включав виступи, що відображали б її багату історію.

Усі заходи цього мистецького проєкту були благодійними: вдалось зібрати понад 24 тисячі гривень на допомогу Збройним силам України, інформує пресслужба міськради.

На гала-концерт завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, представники обласної влади, а також учні, випускники та вчителі закладу. Організатори підготували надзвичайну програму для поціновувачів музики: виступ духового оркестру, ансамблів бандуристок, віолончелістів, скрипалів, камерного ансамблю та ансамблю «Кобзарик», а також виступи випускників та учнів школи.
«Для музичної школи 85 років – це величезний відрізок життя. Попри складний період, який переживаємо ми усі, школа ні на день не зупиняла своєї роботи. Її педагоги невтомно працювали для того, щоб діти почувались тут у безпеці, були огорнуті опікою. Ми організували заходи і для тих, хто знайшов прихисток в нашій громаді.

Читати ще: Піднесено, чуттєво і з вірою в Перемогу: відбувся творчий звіт учнів та викладачів Луцької музичної школи №3

Сьогодні ваша творчість, як не прикро, наповнена нотками суму. Але ми віримо в те, що незабаром святкуватимемо перемогу, а на вулицях Луцька будуть звучати тільки щасливі мелодії, і ми гучним концертом привітаємо усіх військових, які повернуться додому. Дай, Боже, всім натхнення, здоровʼя, а закладу, у якому ми перебуваємо – процвітання», – звернулась до присутніх заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Також вона передала привітання від Луцького міського голови Ігоря Поліщука і вручила колективу музичної школи Подяки та Грамоти міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 2 Червня 2024 18:54
Що за пропаганда -не могло бути нiякоiмузичноi школи при "советах" . А якщо були -закрити , декомунiзувати. Да "ущербнi"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus