USD 40.50 40.80
  • USD 40.50 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Луцька громада передала морським піхотинцям моторний човен

14 Червня 2024 14:22
Для виконання операцій на лівобережжі Херсонщини наші захисники отримали від Луцької громади новий багатомісний моторний човен. Сьогодні, 14 червня, міський голова Ігор Поліщук передав його представникам 35-ї бригади морської піхоти, яка тримає оборону на лівому березі Дніпра.

Про це повідомили у міськраді.

«Для нас це був перший досвід придбання нового моторного човна, – розповів Ігор Поліщук. – Раніше ми шукали і купували човни, які були у використанні. Але сьогодні таких в Україні фактично не залишилося, бо вони або вже використовуються на півдні України, або, на жаль, вже знищені. Тому коли надійшов запит на моторний човен від 35-ї бригади морської піхоти, ми його придбали і передаємо підрозділу».

Міський голова додав, що човен коштує близько 700 000 гривень і закуплений коштом бюджету Луцької громади. Крім того, він обладнаний потужним двигуном, який розвиває високу швидкість. «Від потужності моторного човна, від його маневреності, надійності залежить життя наших захисників і успішність виконання бойових завдань», – наголосив Ігор Поліщук.
Читати ще: Волонтер із Швейцарії передав луцьким рятувальникам четвертий пожежний автомобіль

Морські піхотинці вже завантажили човен на свою автівку і вирушили з ним на південь України. А перед тим подякували міському голові та всій Луцькій громаді за надану допомогу.

«Дякуємо вам, що не залишаєте нас самих, попри те, що війна йде третій рік. Човен може розвивати хорошу швидкість, і це допоможе нам у доставці особового складу, провізії, транспортуванні наших поранених та загиблих побратимів. Загалом від кількості таких човнів дуже залежить виконання наших бойових завдань,» – сказав представник 35-ї бригади морської піхоти.
Також сьогодні для потреб роти вогневої підтримки 2-го батальйону морської піхоти в\ч А 2802 передано супутниковий модем Starlink Internet Satellite.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus