USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Луцьк придбає 30 нових тролейбусів. Коли їх можна буде побачити в місті

Сьогодні 19:44
Луцька громада залучить кредитні кошти Європейського інвестиційного банку, аби закупити 30 нових тролейбусів. Як заплановано, закупівлю оголосять уже в жовтні.

Про це в інтерв’ю Волинським Новинам розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Він нагадав, що у 2022 році Луцька громада завершили придбання 29 нових тролейбусів, які обладнані кондиціонерами. Торік було закуплено ще чотири тролейбуси з Європи – вживані, але в хорошому стані.

«Нині ми працюємо над другим проєктом із придбання 30 нових тролейбусів. Шість із них будуть з автономним ходом і зможуть перевозити пасажирів там, де відсутня контактна мережа. Попередньо, в жовтні плануємо оголошувати закупівлю. Сподіваємося, що нам якомога швидше вдасться придбати ці 30 тролейбусів. Таким чином, потреба нашої громади в електротранспорті буде повністю забезпечена», – прокоментував Луцький міський голова.

Ігор Поліщук висловив сподівання, що перші тролейбуси громада зможе отримати вже наступного року, однак усе буде залежати від того, хто з постачальників виграє закупівлю.

Читайте повний текст інтерв’ю тут: «Захист України – це наша спільна справа». Інтерв’ю з Луцьким міським головою

Нагадаємо, Луцька міська рада планує купівлю тролейбусів у рамках спільного з Європейським інвестиційним банком, Міністерством інфраструктури України та Міністерством фінансів України проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». Розмір запозичення становитиме 6,33 мільйона євро. Термін фінансової угоди та строк позики буде становити до 22 років для кожного траншу, включаючи пільговий період до п’яти років. Погашення кожного траншу буде здійснюватися частковими платежами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus