USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Лучани – призери Чемпіонату України з кікбоксингу К1. Відео

30 Листопада 2023 19:58
Двоє лучан стали переможцями Чемпіонату України з кікбоксингу К1, який відбувся 22-24 листопада в Києві. Змагання, приурочені до Дня Збройних сил України, зібрали близько шести сотень учасників. Золото і бронза дісталися волинянам.

Двоє із трьох вихованців Волинської обласної федерації кікбоксингу К1 здобули медалі. Антон Слободян став чемпіоном у ваговій категорії 62 кілограми, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

В останній сутичці волинському спортсмену вдалося в першому раунді на другій хвилині здобути перемогу нокаутом.

Як зізнається сам спортсмен, він дуже задоволений виступом, адже це перше його золото на змаганнях такого рівня.

«Було багато майстрів спорту, багато чемпіонів, багато сильних суперників. Проти мене вийшов вищий і швидший суперник, але все вирішило одне коліно. Я просто робив те, що мені казав тренер… Мабуть, без підтримки тренера я просто морально не вивіз би», – говорить Антон Слободян.

Як каже тренер Дмитро Галицький, К1 є найбільш жорстким видом кікбоксингу, де дозволено використання різноманітних ударних технік. Цей вид поєднує різноманітні єдиноборства, тому легко займатися з тими спортсменами, які вже мають певну базу та підготовку.

«Він прийшов із базою боксу. Перше, що я хотів би відзначити в Антоні, – це його відповідальність. Він тренується щодня. Він дуже цілеспрямований. До того ж, база боксу для кікбоксингу – це дуже добре. Ми почали додавати ноги. К1 – один із найвидовищніших видів єдиноборств. Це мікс тайванського боксу, кікбоксингу, тхеквондо, класичного боксу, карате. Дозволені всі удари перерахованих видів. Можна бити руками, ногами, колінами», – пояснює тренер Дмитро Галицький.

Читати ще: Луцькі боксери здобули дві перемоги на чемпіонаті України

Ще один його вихованець Рувім Станкевічус зумів увійти до трійки найсильніших, здобувши бронзу у ваговій категорії 60 кілограмів. У двобої за вихід у фінал він програв чемпіону змагань.

«Для мене було дуже важливо потрапити на ці змагання, бо там збираються майстри спорту. Я хотів поборотися за пояс і взяти перше місце. Є плани надалі працювати. Це дуже великий досвід. Багато що вирішують у поєдинку емоції. Якщо ти не вмієш себе контролювати, можеш програти бій», – зазначає бронзовий призер чемпіонату України з К1 Рувім Станкевічус.

Трішки не вистачило до призового місця Владиславу Барванову. У чвертьфіналі він програв роздільним рішенням суддів та посів п’яте місце. Проте вважає, що виступив достойно й отримав корисний досвід.
Читати ще: Абсолютні чемпіони: волинські сумоїсти вибороли золото на World Combat Games 2023

Своїм успіхам спортсмени завдячують тренеру та обласній федерації К1, які допомагають у підготовці та участі у змаганнях.

«Я хотів би дуже подякувати президенту федерації за його допомогу молодим спортсменам. Антон посів перше місце на цьому Чемпіонаті України та став членом національної збірної України. Невдовзі ми розпочнемо готуватися до Чемпіонату світу в Молдові. Для кожного тренера велика честь, коли його спортсмен представляє країну. Я сподіваюся, що буде класний результат», – зауважує тренер Дмитро Галицький.

Якщо є хороша мотивація, то обов’язково буде результат. Завжди приємно, коли звучить Гімн України на європейських першостях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus