USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Абсолютні чемпіони: волинські сумоїсти вибороли золото на World Combat Games 2023

25 Жовтня 2023 21:31
Сумоїсти із Військово-патріотичного спортивного клубу з видів боротьби «Борець», заслужені майстри спорту України з сумо Святослав Семикрас та Іванна Березовська вибороли золото на Всесвітніх іграх єдиноборств World Combat Games 2023.

Попередньо спортсмени брали участь у Чемпіонаті світу з сумо, який пройшов 6-8 жовтня в Токіо.

На World Combat Games 2023 Святослав Семикрас у ваговій категорії 85 кілограмів посів перше місце, а в абсолютній ваговій категорії, де брали участь 40 спортсменів, – п’яте місце.

Відзначимо, що Святослав Семикрас навчається на другому курсі факультету документознавства Академії рекреаційних технологій і права.
Іванна Березовська на Всесвітніх іграх єдиноборств у ваговій категорії +80 кілограмів виборола перше місце, а в абсолютній ваговій категорії, де виступали 40 спортсменок, посіла третє місце та принесла ще одну нагороду збірній команді України.
Хочемо зауважити, що збірна команда України посіла на Всесвітніх іграх перше командне місце та нині є безпосереднім лідером з сумо в світі.
Читати ще: Волинські сумоїсти вибороли 20 медалей на Чемпіонаті України. Фото

Волинських спортсменів привітав президент спортивного клубу «Борець», генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігор Чорнуха, який є постійним меценатом розвитку дзюдо, боротьби самбо та сумо на Волині.

Підготували спортсменів до змагань тренери військово-патріотичного спортивного клубу з видів боротьби «Борець» Аліна Бондарєва та Анатолій Бондарєв.
Зараз сім спортсменів клубу «Борець» розпочали навчально-тренувальний збір у Луцьку, готуючись до Чемпіонату Європи з сумо серед юнаків до 15-18 років, який відбудеться 10-12 листопада в місті Ренан (Швейцарія).

Відзначимо, що Військово-патріотичний спортивний клуб з видів боротьби «Борець» єдиний, який розвиває сумо на Волині.

Довідка

World Combat Games 2023 тривають із 20 до 30 жовтня у столиці Саудівської Аравії Ріяді. Цьогоріч у рамках цього міжнародного мультиспортивного фестивалю змагаються спортсмени в 16 різних видах єдиноборств. Україну на іграх представляють 57 спортсменів у 11 видах спорту. Загалом за медалі змагаються понад 1500 атлетів зі 120 країн світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спортсмен Показати IP 26 Жовтня 2023 14:24
Клуб "Борець" не єдиний, хто розвиває сумо на Волині. Є відділення сумо у комунальному закладі "Волинська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з видів боротьби". У місті Володимирі працює тренер з цього виду спорту. На чемпіонаті України, який проходив у Луцьку, вихованці цієї позашкільної установи брали участь і 4 з них були серед переможців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus