USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Лучанам доведеться платити за невідкладну допомогу при гострих зубних болях

17 Квітня 2023 14:52
У квітні Національна служба здоров’я припинила оплату послуг з надання невідкладної стоматологічної допомоги дорослому населенню. Ці витрати поклали на місцеві органи влади.

Про це розповів Суспільному в.о. директора Луцької міської стоматологічної поліклініки Іван Примачук.

Завідувачка терапевтичного відділення стоматполіклініки Людмила Патлякевич каже, що до гострого болю відносять такі захворювання, яку пульпіт, пародонтит, запалення ясен.

«За одного такого пацієнта заклад отримував 130 гривень компенсації від Національної служби здоров’я, нині ці витрати поклали на місцеві органи влади», – каже керівник поліклініки Іван Примачук. Додає: торік ургентну допомогу надали понад семи тисячам пацієнтів.

Читати ще: Луцькрада планує виділити кошти на невідкладну стоматологічну допомогу

Пільгові категорії населення при невідкладних станах лікуватимуть безплатно, також це стосується окремих послуг, які й раніше фінансувалися з бюджету міської громади, каже керівник стоматполіклініки.
До таких категорій відносяться воїни, члени їхніх сімей, люди з інвалідністю І та ІІ групи, ветерани праці та учасники бойових дій.
Віктор Поліщук прийшов у стоматологічну поліклініку, щоб полікувати зуби. Каже: має другу групу інвалідності, у комунальному закладі це дає йому право на пільгу.
Медична реєстраторка Ірина Федчук скеровує пацієнтів до спеціалістів, залежно від проблеми, з якою вони звертаються. Каже: є люди з гострим болем, є просто пломбу поставити, на видалення, на рентген, ортопедичні роботи, хто хоче протезуватися.
Терапевтка Дар’я Новосад цього дня – чергова лікарка. Говорить, що з восьмої до одинадцятої ранку прийняла чотирьох людей з гострим болем. З її слів, робочі дні бувають різними: інколи по 15 пацієнтів, іноді – один чи два.

Для мешканців Луцької громади, які не мають пільг, каже Іван Примачук, ургентну допомогу надаватимуть за зниженим тарифом. Гроші на це має виділити міська рада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тур Показати IP 17 Квітня 2023 20:35
зараз вже за безплатно тіки в пику дають
лінивець до Тур Показати IP 19 Квітня 2023 18:45
скоро і за це гроші дертимуть ))) а ,,злісних боржників,, до суду притягатимуть )))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus