USD 41.35 41.70
  • USD 41.35 41.70
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Лосенята залишилися без дому: показали наслідки лісової пожежі на Волині

Сьогодні 14:26
Вчора вночі лісівники та рятувальники локалізували першу цьогоріч лісову пожежу у Луцькому районі.

Було залучено 72 людини особового складу Ківерцівської, Колківської, Маневицької філій ДП «Ліси України», 7 пожежних авто, трактори, повідомляє Поліський лісовий офіс.

Також для ліквідації пожежі від ДСНС Волині залучено 5 одиниць пожежної техніки, 40 особового складу.

Працювали на місці три команди місцевої пожежної охорони селища Колки, с. Журавичі, добровільна пожежна команда с. Озеро Луцького району.
Хоча системи відеоспостереження зафіксували вогонь одразу, екіпажі виїхали на місце максимально оперативно, вогонь встиг знищити частину лісу (масштаби встановлюються).

Читати ще: У Луцькому районі учора гасили три пожежі сухої рослинності

Швидкому поширенню вогню сприяла суха вітряна погода.

Болотиста місцевість є важкодоступною для пожежної техніки – саме в таких ситуаціях найбільш гостро відчувається потреба якісної лісової дорожньої інфраструктури.
Зараз на місці триває патрулювання, лісівники локалізовують точкові загоряння.

Працювали і всю ніч. Патрулі триватимуть ще всі найближчі дні, адже тривала суха погода сприятиме виникненню спалахів ще довгий час.

Загрозу найближчим населеним пунктам ліквідували. Але ситуацію необхідно контролювати.

«Усі факти вказують, що причина виникнення вогню – зумисний підпал. Продуманий, так як пожежа виникла в глибині лісу, куди зазвичай люди просто так не можуть дістатися», – переконані лісівники.

Нагадаємо, у Луцьку вночі горіли декілька гаражів на Дубнівській та виробничий цех підприємства на вулиці Ранковій (район цукрового заводу).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus