USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.40 10.60

«Люди з інвалідністю – теж люди». Чому військовий з ампутацією виходить на луцькі дороги

Сьогодні 08:10
Військовослужбовці, які внаслідок бойових дій отримали інвалідність, привертають увагу співгромадян до теми взаємопідтримки. Цього разу вони підготували промовисті плакати й провели акцію посеред дороги в Луцьку.

Акцію «STOP бар’єрність» військовослужбовець Євген Сивопляс із Чернігова, який нині проходить реабілітацію в Луцьку та чекає на протезування, проводить учетверте, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Люди з інвалідністю – це теж люди», – наголошує чоловік.

На фронті він воював із третього дня повномасштабного вторгнення. Втратив ногу на Авдіївському напрямку. Зараз неодноразово наголошує на тому, що військові з ампутацією мають право на комфортне життя і на те, щоб їх розуміли. Наголошує разом із друзями за допомогою плакатів посеред міста, на острівках безпеки. Хоче, щоб максимальна кількість людей враховувала потреби таких, як він.

Читати ще: «Я не чудовисько!» Воїн вийшов у центр Луцька з промовистим плакатом

«Будемо передавати суспільству меседжі, щоб люди не були байдужі, щоб поліпшували безбар’єрність, щоб людям з інвалідністю так само легко було отримувати послуги, купувати товари, користуватися інфраструктурою міста», – говорить Євген Сивопляс.
Волиняни знають Євгена як активіста, який у центрі Луцька тримав табличку з написом «Я – не чудовисько». Також він перевіряв місто на безбар’єрність на кріслі колісному і робив покупки на милицях разом із працівником місцевого гіпермаркету. Словами і вчинками ветеран спонукає людей не опускати очі, коли вони бачать військового з інвалідністю, а допомагати і змінювати місто.

Читати ще: Робити покупки і страждати: в луцький магазин – на милицях. Експеримент

«Місто і бізнес не готові. Навіть є небажання щось змінювати. Мовляв, нехай та людина з маломобільністю, яка не може потрапити в мій заклад, шукає інший. У нас немає цієї культури. Мій досвід на милицях, мої закупи в супермаркетах свідчать, що в нас люди дуже зосереджені на собі, на своїх потребах», – звертає увагу Євген.

Він обіцяє проводити такі заходи в Луцьку часто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus