USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Робити покупки і страждати: в луцький магазин – на милицях. Експеримент

Сьогодні 08:12
Військовий із Чернігова Євген Сивопляс із війни повернувся без ноги. Волиняни знають його, як активіста, який у центрі Луцька тримав табличку з написом: «Я – не чудовисько». Таким закликом Євген хотів навчити людей не опускати очі, коли вони бачать військового.

Нагадаємо, Євген втратив ногу в одному з боїв в Авдіївці і нині проходить реабілітацію в Луцьку, чекає на протезування. Тепер у місцевому гіпермаркеті з однодумцями він показує, як йому дається похід по продукти, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Для таких людей, як я, прості речі стають дуже складними. Вони можуть стати навіть викликом», – наголошує Євген.

Тримати в одній руці і милицю, і корзину з продуктами, ділиться, непросто. Важливо, щоб люди навколо це помічали. Тож із одним із працівників місцевого супермаркету провели експеримент – закупилися продуктами на милицях. Олександру Львовському загіпсували ногу й примотали туди чотири курячих яйця.

«Це індикатор того, чи буду я користуватися ногою, – пояснює Олександр. – Це справді виклик. Я дуже переживаю, чи зможу виконати всі завдання Євгена. Хоч у мене, вважаю, добра фізична форма, це досить складно».

Євген акцентує: закуповується з корзиною, адже штовхати візок, тримаючись на милицях, фактично неможливо.

За 40 хвилин експерименту свою допомогу Олександру запропонували троє людей.
Читати ще: «Я не чудовисько!» Воїн вийшов у центр Луцька з промовистим плакатом

Євген ділиться: так люди відгукуються не завжди. Байдужість – досить велика проблема для нього.

Відсутність допомоги від перехожих, працівників закладів ображає військових, тому з цим потрібно працювати. Постає питання: як правильно це робити?

«Можна запитати: чи потрібна вам допомога? З цього запитання починається взаємодія. Люди мають бути готові до того, що їхню допомогу неохоче прийматимуть, можливо, їм агресивно відповідатимуть. Але ж її все одно потрібно пропонувати – це 100%. Байдужість дуже ранить. Люди усамітнюються в образі, починають ненавидіти оточення», – розповідає Євген.

Він додає: бізнес теж не завжди готовий до клієнтів з інвалідністю. Персонал же повинен пропонувати свою допомогу людям, які залишили своє здоров’я на війні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP Сьогодні 09:46
Доставка товарiв до дому э альтернативою. Скуплятися багато, на тиждень-два!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus