USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

«Літо з наукою»: ВНУ і Мала академія наук провели серію інтенсивів для юних науковців

6 Червня 2024 12:51
ВНУ імені Лесі Українки спільно з Волинською обласною Малою академією наук за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» реалізовують проєкт «Літо з наукою».

У межах проєкту на базі Університету відбулася серія літніх шкіл у формі наукових інтенсивів за участі манівців. Такі заходи проводять для юних науковців щорічно, повідомили в університеті.

На факультеті філології та журналістики учні 8–10 класів змогли повправлятися у журналістській майстерності й упродовж трьох днів спілкуватися з наставниками – викладачами факультету. Першого дня з учасниками школи займалася доцент кафедри соціальних комунікацій Оксана Теребус.
«Журналістика – не лише вибір професії, а й покликання. Сьогодні в освітній концепції України журналістика спрямована на різні сфери, які раніше вважали окремими. У нашому ЗВО ми готуємо журналістів за двома освітніми програмами – «Журналістика і міжкультурна комунікація» та «Реклама і піар, реклама і зв’язки з громадськістю». Упродовж усього періоду навчання наші студенти можуть пробувати себе в різних галузях, щоб знайти власне покликання і сформувати на практиці потрібні навички. Ця галузь знань дає змогу змінювати напрями і це, напевно, найцікавіше. Бажаю вам цікавих розмов, пізнавальних занять, позитивного досвіду», – звернулася до учасників школи журналістики проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна.
На базі факультету біології та лісового господарства працювала літня дитяча STEM-aкадемія. Учасники разом із лаборантом кафедри лісового та садово-паркового господарства Юлією Босак дізнавалися багато цікавого для себе. Зокрема, учні моделювали процес мікроклонального розмноження in virto.
Читати ще: Робототехніка та управління дронами: в ЛНТУ відкрили STEM-лабораторію для юних науковців. Фото

Цьогоріч учасники літньої школи на факультеті інформаційних технологій і математики – юні восьмикласники. Із ними займалася доцент кафедри теорії функцій та методики навчання математики Ніна Падалко, керівниця заочної форми секції математики МАН.

Перед початком літньої школи проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна передала учасникам вітання від ректора Анатолія Цьося. Вона висловила переконання, що учні зможуть поглибити свої знання з математики та дізнатися щось нове.
«Математика – наука, яка вчить не лише прикладних знань, а й навчає швидко орієнтуватися в критичних ситуаціях», – резюмувала Наталія Благовірна.
«Якщо ви вивчатимете математику, розвинете логічне мислення, то знайдете своє місце у житті», – зауважила Ніна Падалко.

Багато емоцій принесли змагання з робототехніки «Robo-slalom Volyn 2024».

Читати ще: Робот волинян поїде в США: у Луцьку – змагання з робототехніки. Фото

Для участі зареєструвалося майже 30 команд із навчальних закладів Луцька, Ковеля, Володимира, слухачі Волинської обласної МАН і Нововолинського наукового ліцею Волинської обласної ради.
Учні повинні були підготувати робота, здатного якнайшвидше проїхати по заданій траєкторії. Вони змагалися у двох видах слалому, що відрізнялися особливостями побудови роботів і використанням спеціальних датчиків.
Проректорка Наталія Благовірна перед нагородженням переможців змагань зазначила, що всі учасники – вже переможці, адже для участі потрібно мати певний рівень умінь і навичок.

Так, у категорії змагань «Слалом швидкісний» перемогу здобули представники КУ «Волинська обласна Мала академія наук» у складі Юліана Головчука та Дмитра Назарука, а у категорії змагань «Слалом швидкісний спеціальний» І місце посіла команда комунальної організації «Гімназія № 7 Володимирської міської ради» у складі: п’ятикласників Назарія Дзюби та Власа Гладчука.

«Я сподіваюся, що ви і надалі розвиватимете свої таланти та досягатимете успіхів у такій цікавій діяльності», – підсумувала Наталія Благовірна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus