USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Королівська родина відкриває двері замку Балморал для туристів уперше за 170 років

1 Липня 2024 00:16
Королівська родина вперше за понад 170 років дозволила проводити екскурсії в замку Балморал у Шотландії.

Про це пише The Guardian.

Відвідувачі зможуть побачити передпокій, червоний коридор, головну та сімейну їдальні, фоє, бібліотеку та вітальню королівського замку. Також вони оцінять (або ні) нові елементи дизайну, які зробили на бажання короля Чарльза. Він, зокрема, змінив килими у вітальні – повернув ті, що з орнаментом тартан Hunting Stewart. Такий орнаментальний стиль обрала для замку ще королева Вікторія.

Квитки на екскурсії коштували £100 і £150, їх розпродали за 24 годин після надходження в продаж. З 1 липня до 4 серпня Балморал дозволили відвідувати 40 людям на день.

Читати ще: Принцеса Уельська уперше з'явилася на публіці після того, як їй діагностували рак

Замок Балморал є королівською резиденцією з тих пір, як його придбав принц Альберт у 1852 році за £32 000. Його часто називають улюбленою резиденцією королеви Єлизавети II, і тут вона померла 2022 року.

Стіни Балморалу увішані картинами вікторіанського художника сера Едвіна Генрі Ландсіра – улюбленця королеви Вікторії. Ними прикрасили замок на прохання короля Чарльза.

Бібліотеку замку, що колись слугувала кімнатою для сніданків і обідів Вікторії та її чоловіка, зараз Чарльз використовує як кабінет.

Раніше туристи могли відвідувати лише бальний зал Балморалу й територію замку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus