USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

«Концерт вдалий, коли не лунає тривога». «Один в каное» зіграв наживо в Луцьку

5 Липня 2024 10:06
У рамках всеукраїнського туру «Один в каное» завітав до Луцька з новою програмою. Гурт подарував своїм прихильникам затишний, чуттєвий вечір із меланхолійними, однак сповненими надією піснями.

Концерт відбувся 4 липня в РЦ «Промінь».

Цього вечора лучани насолодилися найвідомішими композиціями гурту, як-от «Човен», «У мене немає дому», «Демони», «Пообіцяй мені», «Стіни», які нині допомагають кожному українцю впоратися з емоційними викликами воєнного сьогодення. Також «Один в каное» зіграв кілька пісень, яких, за словами самих музикантів, давно не виконував на концертах.
«Добрий вечір! Дякуємо усім, хто прийшов сьогодні до нас на концерт. Перед тим як ми розпочнемо, давайте зробимо з вами найважливіше – давайте подякуємо всім тим, завдяки кому ми маємо з вами щастя кожен день проживати в нашій рідній країні. Дякуємо нашим військовим!» – звернулася до присутніх солістка гурту Ірина Швайдак.

Відзначимо, що концерти гурту благодійні. Разом із «Один в каное» можна доєднатися до збору на катери для Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
Стартував гурт із пісні «Янголе». Згодом зіграв композиції «Будь мені кимось» та «Маленький хлопчик».

«Наступна пісня називається «Один в полі воїн». Ми випустили її під час повномасштабної війни. І для більшості наших слухачів, які знайомі з нашою творчістю, думаю, ця пісня асоціюється з війною. Але якось я вирішила собі нагадати, коли ж насправді вона написана, бо не пам’ятала. І в нотатках знайшла датування – 2020 рік. Тобто ця пісня написана за два роки до війни, тому для мене це, швидше, пісня-передчуття», – поділилася Ірина Швайдак.
Виступ «Один в каное» замедитував публіку. Присутні сповна насолоджувалися звучанням і вдумливо осягали глибину ліричних текстів пісень, підтримуючи артистів теплими оплесками після кожної композиції. Камерність і затишок панували впродовж усього концерту, незважаючи на заповнений майже вщерть зал.

Читати ще: Зорепад хітів у Луцькому замку: репортаж із феєричного шоу-концерту Макса Барських

«Наступна пісня називається «Стіни». Вона написана досить давно. Хочеться сказати про неї, що вона написана під враженнями від вірша одного з моїх улюблених поетів (львівських, до речі) Григорія Чубая», – продовжила солістка.
«Один в каное» подарував лучанам прем’єру «Рамка». Поки що цієї пісні немає на цифрових платформах.

«Насправді ми презентували її ще рік тому, але не на наших звичних концертах, а грали її для хлопців і дівчат на сході. І там вона звучала дуже органічно, тому що ця пісня написана відносно недавно. Вона – про війну, про той час, яким ми з вами переживаємо, і про те, як ми його переживаємо. Ми вирішили в цьому турі її нарешті включити в наш плей-лист, грати для наших слухачів. Я розумію, що від концерту до концерту ми її ще намацуємо, знайомимося з нею, тому що тут вона ще шукає своє місце. Тим не менш її потрібно грати», – сказала Ірина Швайдак.
Основну програму концерту «Один в каное» завершив піснею «У мене немає дому». Як звернула увагу солістка гурту, попри наявність у тексті сумних і драматичних слів, ця пісня містить теж слова, які дають надію, рядки, які «нагадують про те, що ми всі люди».

На біс музиканти зіграли «Пообіцяй мені» та «Небо». Багато років гурт починав свої концерти саме з пісні «Небо», а нині залишив її насамкінець.

«Ми живемо в такий час, що вдалий концерт – той, протягом якого не лунала тривога», – наголосила наостанок солістка Ірина Швайдак.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Липня 2024 15:25
веслування спорт у Луцьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus