USD 40.70 41.00
  • USD 40.70 41.00
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Книга дослідника Луцька Олександра Котиса започаткує серію книг про міста України

7 Червня 2024 18:49
Видавництво «Віхола» започатковує нову серію, у якій розповідатиме історії різних міст України, почнеться серія з Луцька.

Книгу «Луцьк. Тисяча років життя та історії» Олександра Котиса чекають з друку в липні. Зробити передзамовлення можна за цим посиланням: https://bit.ly/3VdQQSj

Олександр — популяризатор історії, начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради. Автор книжок «Луцький модернізм», «Міжвоєнний розквіт Волині», путівника «Луцьк».

У своїй книжці він не просто змальовує основні віхи історії Луцька, Олександр фактично знайомить нас із життям міста за різних часових періодів і тими, хто творив його сучасний ландшафт.

Читати ще: «Вивчаю історію Луцька 17 років. Не набридло». Олександр Котис – про нові книги, перейменування вулиць і Парк пам’яті. Інтерв’ю

Стартуючи в центрі Луцька, автор проводить нас вуличками міста, вміло балансуючи поміж легендами й історичними фактами.

Від Любарта й Вітовта до єзуїтів, чорнокнижників, імператорів та соціалізму. Де у Луцьку шукати Нижній замок і на якій будівлі залишила свій «автограф» сестра Лесі Українки? Чому коронували ікону Луцької Богоматері та для чого виставляли сідло у вікнах монастиря?

Він не обмежується оповідями про величні храми та замки, а водночас розповідає, якими стежками гуляли місцеві монахи та якими свого часу були особливості політики, як вигравалися битви і забудовувалося місто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus