USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Камала Гарріс офіційно стала кандидаткою в президенти США від Демократичної партії

2 Серпня 2024 21:25
Віцепрезидентка США Камала Гарріс залучила достатню кількість голосів від делегатів Демократичної партії, аби отримати номінацію на президентські вибори.

Про це повідомив голова Національного комітету Демократичної партії Джеймі Гаррісон, передає «Європейська правда».

Під час онлайн-заходу у п’ятницю Гаррісон заявив, що «Гарріс отримала більшість голосів від усіх делегатів з’їзду і буде висунута кандидатом від Демократичної партії після завершення голосування в понеділок».

Голосування за кандидата у віцепрезиденти серед делегатів Демпартії почалось напередодні, 1 серпня.

Його вирішили провести перед з’їздом партії в Чикаго 19-22 серпня через юридичні тонкощі, пов’язані з часом реєстрації кандидата в президенти в деяких штатах.

Читати ще: Трамп запускає масштабну рекламну кампанію, щоб зупинити сплеск популярності Камали Гарріс

Остаточні результати голосування делегатів стануть відомі в ніч проти вівторка, 6 серпня, за Києвом.

Камала Гарріс стане першою темношкірою жінкою і першою американкою азіатського походження, яка буде кандидаткою в президенти однієї з найбільших партій США.

Кандидатура Гарріс з’явилась після того, як президент США Джо Байден оголосив про зняття з виборів і підтримав висунення віцепрезидентки.

Наступного тижня вона проведе передвиборчі заходи у ключових штатах разом зі своїм кандидатом у віцепрезиденти, імені якого поки не назвали.

Але ЗМІ припускають, що ним стане губернатор Пенсильванії Джош Шапіро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus