USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Кабмін заборонив пересилати за кордон паспорти для чоловіків призовного віку

24 Квітня 2024 20:36
Кабінет міністрів заборонив пересилати закордон оформлені паспорти громадянина України та паспорти для виїзду за кордон. Ідеться про документи оформлені для чоловіків віком від 18 до 60 років.

Про це йдеться у постанові Кабміну № 443 від 23 квітня, інформує Бабель.

«Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС.

Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється», – йдеться дослівно у постанові.

Вимоги цього пункту не застосовуються до чоловіків, яким дозволено перетинати кордон відповідно до Правил.
Зазначимо, що відповідну послугу уряд запустив у жовтні 2022 року. Тоді органам дипломатичної служби та органам Державної міграційної служби дозволили пересилати паспорти громадянина України для виїзду за кордон та паспорти громадянина України у формі ID-картки.

Як інформували, після призупинення консульских послуг для українських чоловіків за кордоном у Варшаві 300 українців заблокували паспортний сервіс ДП «Документ» з вимогою повернути їм паспорти.

11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію, він вже підписаний президентом та опублікований. Новий закон запрацює вже з 18 травня.

23 квітня стало відомо, що консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку.

У МЗС своєю чергою повідомили, що призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком та пов’язане з ухваленням Верховною Радою нового закону про мобілізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Європа Показати IP 24 Квітня 2024 20:45
Мишача возня. Закони в Європі приймає не Україна
зеленим козлам Показати IP 24 Квітня 2024 22:18
ВСІ українці за кордоном мають правовий статус тимчасового захисту. і насрати ті країни хотіли на ваші дебільні рішення
Правда Показати IP 25 Квітня 2024 06:41
"Хвалився кіт,що він у брід Дніпро перепливе,та як пішов...."Ну,ну,подивимось "європейці"задріпані на ваші статуси,які в більшості і голосували за цю владу.
зеленому козлу Показати IP 25 Квітня 2024 07:52
Ти ж за них голосувало,а потім драпануло на Захід і варнякаєш про якийсь правовий статус.То сиди собі і сопи,тобі ж нас....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus