USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.10 41.33
  • PLN 10.35 10.53

Іран готується до війни та звернувся за допомогою до Росії, – NYT

Сьогодні 08:44
Іран в контексті ймовірної масштабної війни проти Ізраїлю звернувся до Росії по допомогу. Він попросив надати сучасні системи протиповітряної оборони та радари.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на іранських чиновників, які знайомі з військових плануванням.

5 серпня ексміністр оборони РФ Сергій Шойгу прибув до Ірану, де з ним зустрілись новий президент країни Масуд Пезешкіан та командувач іранських збройних сил, бригадний генерал Мохаммад Багері, який очолює планування військових ударів по Ізраїлю.

Лідер Ірану заявив про рішучість поглибити відносини з РФ як зі своїм стратегічним партнером.

«Росія є однією з країн, які підтримали іранський народ у важкі часи», – заявив він.

Пазешкіан стверджує, що «злочинні дії» Ізраїлю у Секторі Газа та вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані минулого тижня «є наочними прикладами порушення всіх міжнародних законів і правил».

Читати ще: Лідера ХАМАСу ліквідували дистанційно, бомбу заклали два місяці тому, – CNN

«Спільні позиції Ірану і Росії «у просуванні багатополярного світу, безумовно, призведуть до більшої глобальної безпеки і миру», – заявляє президент Ірану.

Шойгу зазначив, що Росія «готова до повноцінної співпраці з Іраном з регіональних питань».

Після вбивства в липні лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані Іран пообіцяв помститися Ізраїлю. 5 серпня у ЗМІ писали, що Іран попередив Ізраїль про своє рішення атакувати його територію.

Нова атака Ірану по Ізраїлю може бути куди потужнішою, ніж попередня. Тегеран може використати понад тисячу повітряних цілей, вважає підполковник Генштабу армії оборони Ізраїлю в запасі Марк Бабот.

Вчора ввечері Тегеран випустив попередження для цивільної авіації із закликом уникати іранського повітряного простору найближчим часом.

Раніше високопоставлені дипломати Євросоюзу та США провели термінові переговори на Близькому Сході, щоб уникнути масштабної війни в регіоні після вбивства в Тегерані глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПТН ХЛО Показати IP Сьогодні 10:07
Анало-говнєтне російське ППО і такі ж радари ірану не допоможуть ніяк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus