USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Громадянин Польщі напав на премʼєрку Данії

9 Червня 2024 09:08
Чоловіка, який напередодні вдарив премʼєр-міністра Данії Метте Фредеріксен, відправили під варту до 20 червня.

Як пише данське видання DR, нападником виявився 39-річний громадянин Польщі – він не визнає своєї провини, передає Бабель.

Чоловік ударив Фредеріксен кулаком у праве плече на площі Культорвет в Копенгагені. За даними поліції, нападник перебував у стані алкогольного й наркотичного спʼяніння – він був такий млявий, що йому допомогли вийти з машини.

Читати ще: Словацький прем'єр Фіцо оприлюднив перше звернення після замаху

Чоловік живе в Данії з 2019 року. На допиті він сказав, що не виступав проти політики Фредеріксен і вважає її «справді хорошим премʼєр-міністром». Він нібито приємно здивувався, коли побачив її на вулиці. Поліція вважає, що напад стався через заяви Фредеріксен під час публічних дебатів, що є обтяжливою обставиною.

Хоча прокурор просив для підозрюваного 26 днів увʼязнення, суддя вважає, що достатньо 12 днів. Видання пише, що після удару Фредеріксен має незначну травму шиї та скаржиться на головний біль. Усі офіційні події, заплановані на сьогодні з участю премʼєрки, скасували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus