USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Словацький прем'єр Фіцо оприлюднив перше звернення після замаху

5 Червня 2024 20:06
Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо, який в середині травня зазнав замаху, 5 червня опублікував перше відтоді звернення, де оголосив про наміри через кілька тижнів повернутись до роботи.

Про це повідомляє Європейська правда.

В опублікованому у Facebook ролику Фіцо заявив, що в нього стріляв «активіст словацької опозиції», й що нині прем’єр перебуває на домашньому лікуванні.

«Якщо все йтиме за планом, я можу поступово повернутись до роботи наприкінці червня – на початку липня», – заявив він.

Читати ще: У Словаччині поліція висунула обвинувачення чоловікові, який стріляв у Фіцо. Йому загрожує довічне

Далі прем’єр Словаччини сказав, що хоче виявити «прощення» стосовно стрільця й «не відчуває ніякої ненависті до людини, яка стріляла». Він пообіцяв, що не буде подавати на нього до суду й вимагати в нього компенсації.

«Я прощаю його, нехай він сам розбереться у своїй голові, що він зробив і чому він це зробив. Зрештою, очевидно, що він був лише посланцем зла, яке політично неуспішна й розчарована опозиція розв’язала до некерованих масштабів», – вважає Фіцо.
15 травня словацький премʼєр Роберт Фіцо, який виступає проти надання військової допомоги Україні та введення антиросійських санкцій, став жертвою замаху. Нападник зробив пʼять пострілів у главу уряду, коли той спілкувався з місцевими в Гандлові. Три з них влучили у Фіцо.

16 травня лікарі повідомили, що Фіцо перебував у відділенні інтенсивної терапії, у важкому стані.

Словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю Чінтулі який стріляв у премʼєр-міністра.

Чінтула був членом групи, яка брала участь у протесті проти Фіцо та його уряду 24 квітня. Вони приїхали, щоб підтримати Україну і висловити свою незгоду з позицією Фіцо та його уряду щодо війни в Україні та наміром уряду ліквідувати громадський мовник RTVS і замінити його на проурядовий засіб масової інформації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus