USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Гімни миру: у Луцьку відзначили день Європи

9 Травня 2024 18:25
Сьогодні, у День Європи, під мурами древнього замку Любарта відбулася мистецька акція «Гімни миру».

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Локацію обрали не випадково: саме тут 595 років тому провели перший на теренах України з’їзд монархів країн Центральної та Східної Європи, на якому вирішувалися питання міждержавних відносин і зовнішньої безпеки.

Нині ж до акції долучилися студенти, лучани та гості міста, аби разом із славетним Волинським академічним народним хором заспівати Гімни миру.

Зокрема, прозвучали:

• пісня-гімн «Волинь моя» С. Кривенького;

• Державний гімн України;

• Гімн ЄС та Ради Європи.

Їх виконання відбулося на фоні трьох прапорів: Волині, України, а також Європейського Союзу та Ради Європи.

«Країна твердо рухається до об’єднаної Європи, проголосивши цінності миру та суверенітету визначальними для себе, в черговий раз нагадуючи кожному, що Європа починається не за кордоном, вона починається у серці кожного українця», – зазначила ведуча дійства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Обама Показати IP 9 Травня 2024 22:12
Млять !!! Проїхав усю Польщу - у Варшаві лише прапори РП, ніде, ніде повторюю не бачив прапорів Європейського Союзу !!! Тільки у Луцьку на кожному кроці де треба і де не треба ці прапори. Сміх криз сльози, Туреччина веде перемовини про вступ до ЄС з 1987 року , є членом NATO і де вона зараз???!!! А тут "розкатали губу ".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus