USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Гетманцев пояснив, хто може отримати право на «економічне бронювання» від мобілізації

21 Травня 2024 16:40
У квітні Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №11084 про так званий клуб "білого бізнесу", який стосується податкових перевірок. Зокрема підприємства, які відповідають критеріям клубу, можуть отримати право на бронювання співробітників.

Деталі законопроєкту розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю OBOZ.UA, пише ТСН.ua.

"Ставлення бізнесу до клубу, на жаль, у нас суб’єктивне та залежить від того, чи відповідає цей бізнес критеріям, аби стати частиною клубу", – каже Гетманцев.

За його словами, до нього потрапляють маленькі, середні та великі підприємства, які відповідають трьом критеріям:

– мають не менше податкове навантаження, ніж у середньому по галузі;

– мають зарплату, не меншу за середню по галузі в регіоні;

– не мають податкових правопорушень (податкового боргу).

Читати ще: Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних. Хто тепер їх затверджуватиме

Водночас для тих, хто не є членами клубу білого бізнесу, взагалі нічого не змінюється.

"Але тих, кого дратують умови для членів клубу білого бізнесу, маю пропозицію: виконуйте умови та ставайте членом клубу. Жодного маневру для податкової, кого визнавати членом клубу, а кого ні, немає", – додав Гетманцев.

Він пояснює, що не йдеться про те, що бізнес має сплатити абсолютну суму податку в бюджет, для когось це непосильна цифра.

"Ні, йдеться про співвідношення обороту та сплачених податків. Якщо у тебе податкове навантаження 5% від обороту, то неважливо, чи у тебе за рік оборот 1 млн грн, чи 100 млн грн, це все одно буде навантаження в 5%. І якщо твоє податкове навантаження відповідає середньому в галузі, то цей критерій вже виконали", – додав він.

Читати ще: Рада розглядає дві моделі економічного бронювання, – Арахамія

Гетманцев додав, що наразі розглядається можливість до другого читання включити для членів клубу білого бізнесу право на бронювання співробітників.

"Це буде модель економічного бронювання", – зазначив він.

Читати ще: Мінекономіки скасувало скандальний наказ про бронювання працівників Glovo, Visa та Favbet

Нагадаємо, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України розширило перелік критеріїв для бронювання працівників оборонно-промислового комплексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Барсік Показати IP 21 Травня 2024 22:01
То буде повстання за такі нововведення! Масонів на палю !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus