USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

Мінекономіки скасувало скандальний наказ про бронювання працівників Glovo, Visa та Favbet

16 Травня 2024 16:44
Після того, як стало відомо, що Мінекономіки забронювало від мобілізації працівників компаній Glovo, Visa та Favbet та деяких інших технологічних компаній строком на шість місяців, міністерство вирішило скасувати своє рішення.

Про це заявила міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє РБК-Україна.

«З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну № 76, аби вона відповідала вимогам час і потребам бізнесу», – заявила вона.

При цьому міністр розповіла, як виглядає процес бронювання.

«Поясню на прикладі цієї ситуації: зазначені компанії звернулися до профільного Міністерства цифрової трансформації. Відомство визнало їх критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами Дія.Сіті», – зазначила вона.

Читати ще: Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних. Хто тепер їх затверджуватиме

За словами Свириденко, після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб для перевірки.

«На основі рішення Генштабу, списки опрацьовуються Міністерством економіки. У випадку відсутності правових підстав для відмови, ухвалюється рішення про бронювання працівників», – додала міністр.

Зазначимо, що напередодні з’явилася інформація, що Мінекономіки забронювало від мобілізації працівників компаній Glovo, Visa та Favbet та деяких інших технологічних компаній строком на шість місяців. Відповідний наказ опублікував народний депутат та член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ігор Показати IP 16 Травня 2024 17:14
а клоуни ще броньовані та керують державою а фавбет це ігровий бізнес під час війни і теж без них жити та наживатись неможливо. цирк
Анонім Показати IP 16 Травня 2024 18:32
одні пі**ри при владі...
Іван Показати IP 16 Травня 2024 20:32
Не має бути взагалі ніякої броні, хіба для медиків, бо як їх мобілізують в хаотичному порядку, то смертність в тилу виросте врази . Всіх інших мобілізовувати а не того забронюємо, а той хай як хоче. І з місцевої влади і з адміністрацій і з правоохоронних органів повинні мобілізувати на рівні зі всіма іншими, на їх місце знайдуться інші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus