USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.46 10.62

Генштаб мав кілька сценаріїв наступу на РФ, – ЗМІ

Сьогодні 10:25
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розглядав кілька сценаріїв вторгнення у Росію. Своїми планами він ділився лише з невеликою групою генералів та силовиків.

Про це повідомляє The Economist із посиланням на джерела.

Зазначається, що про підготовку наступу у Курській області Росії не знали ні керівник Офісу президента Андрій Єрмак, ні західні партнери України. За інформацією видання, Сирський, навчений попереднім досвідом, вирішив тримати плани у секреті.

«Більшу частину розвідки взяла на себе військова розвідка, ГУР включили в процес лише на пізній стадії», – йдеться у матеріалі.

Читати ще: The Sunday Times: Стармер вирішив відкрито визнавати застосування британської зброї у Курській області

Розглядалося кілька сценаріїв наступального удару по найслабших місцях російської лінії: атака в Брянській області на півночі; наступ в Курській області; комбінація цих двох варіантів; або щось більше. Головною метою було відволікти російські війська з Донецької області та створити козирі для будь-яких майбутніх переговорів.

Як пише The Economist, Сирський збив противника з пантелику, приховавши прибуття найдосвідченіших дивізій, які брали участь у боях. Підкріплення було перекинуто до лісів біля кордону Курської області під приводом захисту від передбачуваного російського нападу на Суми. Паралельно в українських ЗМІ з’явилася інформація про вторгнення РФ, яке станеться вже незабаром.

«Ротація відбулася приблизно за півтора тижні до початку Курської операції. Росіяни продовжували вірити, що ми просто захищаємо кордон», – сказав один із джерел The Economist.

Читати ще: Україна створила першу військову комендатуру в Курській області

Самі солдати почали підозрювати, що відбувається щось серйозне, на початку серпня, коли їм раптово видали спорядження. Зокрема нові каски з вбудованими навушниками, а також нові штурмові гвинтівки. Вони проводили навчання на макетах, які, як пізніше зрозуміли, були російськими селами. 80-та бригада почала готуватися до другої хвилі атаки.

Видання додало, що головком Сирський приберіг більшу частину атакувальних сил саме для цієї другої хвилі і, можливо, з цієї причини Росія спочатку вважала прорив не надто серйозним.

Раніше інформували, що Україна і Росія почали перемовини про обмін полоненими, захопленими в Курській області РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus