USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Генпрокурор Білорусі вимагає визнати полк Калиновського терористичною організацією

Сьогодні 12:10
Генпрокурор Білорусі Андрій Швед направив до Верховного суду країни позов про визнання полку Калиновського терористичною організацією.

Про це повідомляється у пресрелізі генеральної прокуратури Білорусі, передає Укрінформ.

«Генеральний прокурор Республіки Білорусь Андрій Швед на підставі Закону «Про боротьбу з тероризмом» на пропозицію Комітету державної безпеки направив до Верховного Суду клопотання про визнання формування «Полк ім’я Кастуся Калиновського» зі структурними підрозділами, що входять до її складу, терористичною організацією», – заявили у генпрокуратурі Білорусі.

У відомстві стверджують, що основними цілями створення та існування полку «визначено вербування громадян Республіки Білорусь та етнічних білорусів, які проживають за кордоном, які негативно ставляться до керівництва Білорусі та Росії, для участі у бойових діях на території України проти Збройних Сил та військових формувань Російської Федерації, підготовка сил та засобів для захоплення влади в Республіці Білорусь збройним шляхом, залякування населення та дестабілізації громадського порядку» тощо.

Читати ще: Білорусь стягнула до кордону з Україною армію та вагнерівців: у МЗС різко відреагували

«У закритих чатах різних месенджерів ведуться детальне опрацювання та планування акцій терористичної та екстремістської спрямованості», – заявили у генпрокуратурі Білорусі.

Як відомо, полк Калиновського – добровольче формування, створене навесні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він є частиною Збройних Сил України, і входить до «Інтернаціонального легіону» при ГУР Міноборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus