USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Генератор за мільйон: екскерівництво медзакладу МВС Волині судять за розтрату

11 Липня 2024 12:34
Закупили генератори за захмарними цінами: в Луцьку судять працівників одного з медичних закладів. За версією слідства, директор разом з уповноваженою особою закупили генератори за ціною, вдвічі вищою від ринкової.

Тепер їх обвинувачують у розтраті державних коштів та підробці документів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Колишній директор установи «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області» разом з уповноваженою особою в грудні 2022 року закупили генератор на 33 квт за 1,06 мільйона гривень. Фактично вказаний генератор і генератори більшої потужності коштували набагато менше на той час. Навіть удвічі менше. Тому вказані особи обвинувачуються в розтраті державних коштів та підробці документів, які слугували для укладення договорів», – коментує прокурор Олександр Безушко.

На черговому судовому засіданні досліджували вилучені під час обшуку матеріали. Сторона обвинувачення продемонструвала відповідні документи про купівлю генератора та акцентувала увагу саме на даті створення документа. Протокол був наданий слідчим лише на друге прохання і створений у той же день, коли його просили надати вперше. Прокурор наголошує: документ був створений із метою приховування злочинної діяльності.

На такі звинувачення сторона захисту швидко знайшла відповідь. Мовляв, документ готували на іншому комп’ютері, потім його скинули на карту пам’яті, тому він датований саме тим днем, коли його записали на карту пам’яті. Окрім того, могли вноситися зміни, пояснює адвокат Сергій Полячук.
Читати ще: Вивів понад мільйон: директора Волинського військового лісгоспу судять за розтрату

Зрештою між сторонами виникла дискусія через дату створення та змінення документів. Тож вирішили до справи залучити експерта.

Далі переглядали відео з обшуків. На ньому один з обвинувачених сам шукає потрібні документи й виконує всі вказівки слідчих. Далі у фігурантів вилучають комп’ютери та документи.

Після дослідження відеоматеріалів прокурор запропонував відразу дослідити й інші докази. Проте сторона захисту просила суд зробити перерву в засіданні, адже до цього потрібно підготуватися. Суддя оголосила перерву.

За санкцією статті обом фігурантам у разі доведення провини загрожує до восьми років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ігор Показати IP 11 Липня 2024 14:36
Чи не буває тобі сергію соромно захищати тих злодіїв та казнокрадів, чи гроші не пахнуть. я надіюсь що бог все бачить і віддасть по заслугах
Анонім до ігор Показати IP 11 Липня 2024 18:44
Хіба тільки він таких "захищає"? Вони всі однакові - за бабло рідного батька продадуть.
Що то за поліція? Показати IP 12 Липня 2024 00:34
Якщо ти мент - то ти не можеш не красти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus