USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Галущенко пояснив, які блекаути загрожують Україні

10 Грудня 2023 12:27
За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, якщо в Україні й ставатимуться відключення світла внаслідок російських атак, то вони, швидше за все, матимуть тимчасовий характер.

Про це Галущенко сказав в ефірі єдиного телемарафону, цитує Урядовий портал.

«Єдина загроза для системної аварії в енергосистемі – це атаки росіян. Але навіть якщо станеться критичний вплив внаслідок атак на енергосистему, блекаути матимуть тимчасовий характер», – зазначив міністр.

Читати ще: У разі блекауту +18° у квартирах не буде. Інтерв’ю з директором «Луцьктепла»

Проте Галущенко зазначив, що наразі спостерігається зростання споживання електроенергії, навіть порівняно з аналогічним періодом 2021 року. З огляду на ситуацію, енергетики звертаються до споживачів з проханням економніше споживати електроенергію.

«Важливо, щоб люди розуміли: ми – у війні. А тому треба ощадливо використовувати електроенергію, особливо в пікові години. Жодних планових відключень не відбувалося. Без електроенергії тимчасово були ті населені пункти, які страждають через руйнування внаслідок бойових дій. Водночас через втрату генерацій, похолодання і зростання споживання ми спостерігаємо у певні дні дефіцит близько 1% споживання», – додав він.

Раніше Галущенко казав, що росіяни завдаватимуть масованих ракетних ударів по українській енергетичній інфрастуктурі, коли температури повітря тривалий час буде нижче нуля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus