USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Фінляндія запропонувала розташувати штаб НАТО у своїй країні лише за 100 км від кордону з Росією

27 Вересня 2024 23:18
Фінляндія пропонує НАТО своє місто Міккелі для базування нового сухопутного командування Альянсу. Цей населений пункт розташований неподалік росії – приблизно за 106 кілометрів від кордону.

Про це повідомив міністр оборони Антті Гаккянен, передає Громадське.

У місті базується командування армії Фінляндії, а тепер там пропонують розмістити ще й багатокорпусне сухопутне командування НАТО. За його словами, створення нового MCLCC у Фінляндії є «важливим кроком до посилення стримування та оборони НАТО».

«Командування армії Фінляндії в Міккелі було очевидним вибором для розміщення командування НАТО. Об’єднавши ці два місця, ми отримаємо найкращу можливу синергію між координацією нашої національної оборони та координацією оборонних можливостей НАТО», – заявив Гаккянен.

MCLCC плануватиме, готуватиме й керуватиме діяльністю сухопутних сил Альянсу в Північній Європі. У мирних умовах MCLCC відповідатиме за навчання НАТО та іншу діяльність у своїй зоні. А от у разі «кризи» воно керувало б операціями сухопутних сил НАТО. Там перебуватимуть не лише фінські сили оборони, а й особовий склад союзників.

Читати ще: Зеленський представив ключові пункти Плану перемоги сенаторам США та зустрівся з Джо Байденом

Планування та впровадження відбуватимуться поетапно, а більш точний графік стане відомий наступного року, розповіли у відомстві.

«Фінляндія чудово знає умови та вимоги на півночі. Створення MCLCC у Фінляндії свідчить про те, що НАТО визнає та довіряє досвіду Фінляндії», – наголосив міністр оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus