USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Зеленський представив ключові пункти Плану перемоги сенаторам США та зустрівся з Джо Байденом

26 Вересня 2024 22:46
Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США та ознайомив їх із ключовими пунктами Плану перемоги.

Про це пише Європейська правда з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Зеленський зустрівся з сенаторською делегацією на чолі з лідерами демократів та республіканців у Сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом.

Серед тем, які президент України обговорив із членами Сенату США, найбільшу увагу приділили ситуації на передовій, першочерговим потребам українських воїнів, спільному виробництву зброї та ключовим напрямам подальшої американської підтримки. Пріоритет України – додаткові системи ППО та ракети до них.

Читати ще: «План перемоги»: Зеленський у США проситиме гарантії безпеки як у НАТО та сучасну зброю, – The Times

Окремий фокус розмови – посилення санкційного тиску на державу-агресорку, а також використання доходів від заморожених російських активів для потреб України.

Глава держави подякував обом партіям Сенату, адміністрації президента і всьому американському народові за важливу військову, економічну, енергетичну та гуманітарну підтримку України.

«Тут, у столиці США, ми маємо багато друзів, які з перших днів повномасштабного вторгнення стоять пліч-о-пліч з українцями в боротьбі за свободу та незалежність. Дякую кожному члену Сенату за таку підтримку», – сказав президент.

За даними The Wall Street Journal, адміністрація президента США Джо Байдена занепокоєна тим, що план українського лідера Володимира Зеленського щодо перемоги у війні проти Росії не має всеосяжної стратегії.

Читати ще: Україна працює над планом щодо перемовин з Росією, – Зеленський

Окрім того, стало відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні на $2,4 млрд та повідомив президенту України Володимиру Зеленському про два важливі елементи, які мають критичне значення для завершення війни, що її розпочала Росія.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Байден сказав на початку зустрічі із Зеленським у Білому домі. Президент США відзначив, що разом з українським колегою збирається обговорити, як Україна візьме гору у цьому конфлікті.

«По-перше, зараз ми маємо змінити позиції України на полі бою», – наголосив Байден.

Президент США додав, що з цієї причини він сьогодні радний оголосити про новий пакет безпекової допомоги на $2,4 млрд для України.

Крім того, Байден доручив Пентагону розподілити усю решту затвердженого фінансування на безпеку України до кінця його терміну президенства, а саме – до 20 січня 2025 року. Це зміцнить позицію України на майбутніх переговорах, сказав Байден.

«По-друге, ми дивимося у майбутнє, аби допомоги Україні домогтися успіху на довгострокову перспективу», – відзначив президент США.

Читати ще: Кінець війни ближчий, ніж нам здається, – Зеленський

Він нагадав, що на саміті НАТО у Вашингтоні було сказано про потребу підтримки шляху України до членства в Альянсі і Європейському Союзі та про підтримку продовження проведення реформ в Україні для боротьби з корупцією і зміцнення демократії.

Також американський лідер сказав, що треба забезпечити Україну достатніми спроможностями для того, аби вона мала можливість відбити майбутню російську агресію. Байден підкреслив, що ці два елементи критичні для того, як закінчиться війна.

«Росія не візьме гору у війні. Росія не переможе. Україна переможе, і ми продовжимо виступати на вашому боці на кожному кроці цього шляху», – сказав Байден.

Між тим, на тлі візиту Зеленського до США Байден оголосив про різке збільшення безпекової допомоги для України, пообіцявши виділити на зброю у найближчі місяці майже $8 млрд, включно з Patriot і авіабомбами JSOW.

Крім того, у середу США оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги на $375 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus