USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Двоє луцьких художників створили патріотичний мурал на Волині

25 Серпня 2024 22:05
Луцькі художники Тарас Петрина і Юрій Чайка завершили роботу над стінописом на стіні будинку культури в селищі Торчин. Відкриття муралу відбулося 23 серпня під час артфестивалю в Торчині.

Як розповіла в коментарі Суспільному начальниця відділу документообігу та організаційної роботи Торчинської селищної ради Алла Ревуцька, стінопис має назву «З вірою у серці», автором ескізу є Тарас Петрина.

«Поза із руками в молитві символізує глибоку віру та духовність. Вишита сорочка та вінок з квітів вказують на українські традиції та культурну спадщину. Велике сонце на задньому фоні символізує життєву силу, надію та оптимізм. Поєднання всіх цих елементів представляє гармонію між людським духом, культурною спадщиною і природою», – сказала посадовиця.

Читати ще: З дитинства у творчості: волинська художниця розмалювала сільську хату

Мурал луцькі художники створили завдяки участі Торчинської громади в програмі «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН – UNICEF Ukraine.

Зі слів посадовиці, на реалізацію заходів у рамках цієї програми Торчинська селищна рада отримала 400 тисяч гривень. Вартість створення настінного розпису, додала Алла Ревуцька, становила 60 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus