USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

З дитинства у творчості: волинська художниця розмалювала сільську хату

1 Липня 2024 23:25
Яскравий мурал – справжня окраса невеличкого села Бобли, що на Турійщині. Намалювала його Тетяна Кузнєцова. Місце, де живе художниця, видають малюнки на воротах і на будинку.

Для мисткині рідні стіни стали полотном для перших проб пензля, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Це ще був перший курс. Мені просто захотілося щось зробити. Змішувала різні фарби, по-різному клала мазочки. Спочатку мав бути розпис, схожий до Петриківського, але творчість узяла своє», – розповіла Тетяна Кузнєцова.

Що в дівчини є хист до малювання, її рідні розгледіли ще в дитинстві. Батько Віктор пригадав, як у п’ять років вона гарно намалювала бджіл. Тому ніхто не став суперечити у виборі майбутньої професії.

Читати ще: «Вони для мене як живі»: художниця з Торчина написала понад 20 біографічних портретів загиблих земляків-військових

Дівчина з відзнакою закінчила факультет культури й мистецтв за спеціалізацією «Декоративне мистецтво». Хоча на життя заробляє іншою професією, але творчості не покидає. З її слів, найвідданіші шанувальники робіт – це родина.

«Моїм рідним подобається абсолютно все, що я роблю, тому, якщо щось не виходить або з’являються моменти зневіри, треба скинути малюнок бабусям, і відразу безліч компліментів. Тоді знову приходить натхнення на все», – ділиться художниця.

Прабабуся дівчини Лариса демонструвала роботи в різних техніках, які зробила правнучка: від портретів до розписаних дощечок. Жінці подобаються абсолютно всі витвори Тетяни, частину яких вона їй подарувала. Але найціннішим подарунком вважає талановиту правнучку.

Через зайнятість на двох роботах дівчина приїздить не так часто, як цього хотілося б її рідним. Але сама Тетяна Кузнєцова відзначила: додому тягне постійно, бо село її надихає, особливо – тамтешні мальовничі краєвиди.

«Бобли – досить болотисте село, тут справжня Волинь. Коли ти йдеш по лісі і відчувається цей запах, хочеться там бути і творити», – переконена дівчина.

Читати ще: Терапія мистецтвом: у Волинському краєзнавчому музеї піклувалися про ментальне здоров’я

Окрім своєї вулиці, роботи художниці незабаром будуть у місцевому храмі, куди вона написала ікону. І попри зайнятість на роботі, дівчина планує розвиватись як мисткиня далі, зокрема у розписах на склі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus