USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Двічі повертали з військової частини: прокурори запідозрили волинянина в симуляції

Сьогодні 21:09
Волинянина звинувачували в ухиленні від мобілізації, але суд у Любешові його виправдав. Чоловіка двічі відправляли у військову частину – командири двічі його звідти повертали. Прокурори оскаржували вирок, бо повважали, що чоловік симулює хворобу.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На ВЛК Євгена визнали придатним до військової служби, згодом дали бойову повістку і відправили у військову частину. Але звідти чоловіка відправили назад через скарги на болі в спині.

Як тільки той повернувся, то вдруге дали повістку і відвезли в частину. Проте невдовзі знову повернули.

«Бойові повістки вручали в той же день, коли він повертався до Камінь-Каширського ТЦК та СП. Розписки про вручення є в матеріалах кримінального провадження», – зазначила прокурор Ольга Клок.

Читати ще: Хронічно хворий чи ухилянт? Суд виправдав волинянина, але прокурор подав апеляцію

Отримавши третю, Євген не з’явився до пункту збору, а тому отримав кримінал. Слідчі та прокурори вважали, що чоловік повідомив неправдиву інформацію.

«У ці періоди інформації про те, що він звертався за лікуванням чи мав проблеми зі здоров’ям, не було здобуто. Вважаємо такі дії, коли він повідомив про хворобу, способом ухилення від призову», – переконувала прокурор.

Суддя дивувався, чому працівники ТЦК не перевірили стан здоров’я чоловіка, коли військові його двічі повернули. Прокурорка відповіла: «Можливо, різні особи доставляли його в частину. Це питання поки не з’ясоване».

Читати ще: Ухилення від мобілізації: чи відправили шкільного кочегара з Волині за ґрати

Сам Євген нічого пояснювати не захотів. Як вказано у вироку, до медзакладу не звертався, а колов собі ліки самостійно. Пояснював, що боїться служити.

Любешівський райсуд чоловіка виправдав. Натомість колегія апеляційних суддів повернула справу на новий розгляд до першої інстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus