USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

«До Європейського суду піду. Це справа принципу»: волинянка після перевірки лічильника два роки судиться з газовиками

5 Червня 2024 19:09
Впустила перевірити газовий лічильник, а опинилася у величезних боргах. З такою ситуацією зіштовхнулася жителька міста Володимир Олена Павлушенко. Як зазначає, після візиту контролера показник на її газовому лічильнику виріс на тисячу кубів.

Волинський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги по справі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Раніше Володимир-Волинський міський суд відмовив жінці в задоволенні її вимог до «Волиньгазу», ТзОВ «Волиньгаз Збут» та НАК «Нафтогаз України».

Читати ще: Показник лічильника зріс на тисячу кубів після перевірки: жителька Володимира судиться з газовиками за борги

За словами позивачки, до її будинку прийшла інспекторка для контрольного зняття показників лічильника та здійснила несанкціоноване втручання, змінивши показник аж на тисячу кубометрів. У суді першої інстанції пані Олена просила зобов`язати відповідачів провести перерахунок оплати за спожитий природний газ за останні три роки та компенсувати їй моральну шкоду в розмірі 15 тисяч гривень.

Суд першої інстанції вона програла, тому подалася до апеляції. За два роки, поки волинянка доводила свою правду, ані прокуратура, ані поліція, куди вона зверталася, їй не допомогли.

Жінка подавалась одразу до трьох компаній, бо пересічному громадянину важко розібратися: хто постачає природний газ, хто перевіряє, а хто нараховує гроші за споживання. Один відповідач себе вважає неналежним, представники іншого – не з’являється на судові засідання. Позивачка навіть подала клопотання про обов’язкову участь «Волиньгаз Збут». Однак, через те, що в клопотанні забула поставити підпис, суд його не прийняв.

Читати ще: Волинянин провів підпільний газопровід поза лічильником

Олена Павлушенко вже давно сплатила ту суму, яку їй донарахували за нібито зайву й накручену тисячу кубометрів спожитого газу, щоб не відключили її як споживача. За весь час судової тяганини опанувала велику кількість нормативних актів, захищає свої інтереси без послуг адвоката. А в судових дебатах ще до винесення рішення по справі прямо заявила, що не зупиниться.

«Я буду звертатися в касаційний суд, далі – у європейський. І я дійду до Ріната Ахметова із цією подвійною бухгалтерією. Це справа принципу», – наголосила жінка.

Судді після нарадчої кімнати апеляційну скаргу позивачки не задовольнили, а рішення Володимир-Волинського міськрайонного суду залишили без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus