USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Днями у ремонт виведуть енергоблок-тисячник. Знеструмлень може побільшати

13 Червня 2024 15:36
Найближчими днями «Енергоатом» виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. З огляду на це, а також на зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит в енергосистемі може збільшитись і відключення світла стануть частішими.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

Однак, з іншого боку, як зазначають у компанії, саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії.

Крім того, у «Енергоатомі» кажуть, що щорічні планово-попереджувальні ремонти необхідні для безпечної та ефективної експлуатації ядерних реакторів вітчизняних атомних електростанцій. Зазвичай такі роботи проводять у теплу пору року, щоб максимально використати потужність атомної генерації під час осінньо-зимового періоду.

Цьогоріч ремонти проводять на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.

Читати ще: Як боротися з дискомфортом від відключень світла: порада психолога

Роботи виконують за графіком ремонтної кампанії, погодженим «Укренерго». Графік складений оптимально і враховує всю складність ситуації з енергопостачанням, кажуть у компанії.

За словами виконувача обовʼязків голови правління «Енергоатому» Петра Котіна, останніми місяцями компанія вже завершила ремонти трьох енергоблоків потужністю 2 420 мегават.

«Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів вже зменшена на 22,3 доби від запланованого. В результаті АЕС виробили додаткових 171,84 мільйона кіловат електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні», — каже Котін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus