USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

«Чому такий блідий?» Пораненого військового з Волині судять за кермування під кайфом

7 Липня 2024 08:09
У Ківерцях поранений військовослужбовець їхав на авто, коли зупинила поліція та склала протокол. Мовляв, були ознаки наркотичного сп’яніння.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я проїхав, а вони зразу за мною. «Добрий день. Ваші документи». Я запитав про причину зупинки. «Ближнє світло фар не увімкнене». Хоч при тому в мене постійно денні ходові вогні горіли. «В цій моделі немає. Документи ваші». Дав документи. «А чого ви такий блідий?» Я поранений. В мене дуже багато крові було втрачено, гемоглобін понижений, багато капали», – розповідає військовослужбовець Антон.

Він запевняє, що не вживав наркотики. Пригадує, як полісмени запропонували поїхати на освідування у волинський обласний наркодиспансер. Одразу погодився.

«Я взагалі не вживаю. Спортсменом був. Зараз поранений. Лікуюся. Який сенс?» – наголошує чоловік.

Читати ще: Побили і викрали автомобіль: розбірки на луцькій заправці завершилися в суді

От тільки в наркодиспансері здати сечу для аналізу він не зміг. Біля військовослужбовця був поліцейський.

«Справити природні потреби для того, щоб було біологічне середовище у виді сечі для проведення відповідного аналізу, він не зміг по причині того, що незадовго до цього справляв природні потреби. Також внаслідок поранення в нього була сформована відповідна психологічна травма, при якій він не може справляти природні потреби у випадку, якщо позаду перебуває будь-яка особа», – інформує адвокат Олександр Волощук.

Він зауважує, що іншим способом Антона не освідували. Хоч, мовляв, він просив.

«Чітко передбачено, що в тому випадку, якщо людина не може надати сечу, можна брати змиви з обличчя, шкіри, губ, а також здати кров для проведення аналізу. Таких дій вчинено не було», – наголошує адвокат Олександр Волощук.

«Неодноразово казав: ну якщо я не можу, то беріть кров. Як сказали, такі правила, такі стандарти. А що мені робити? Не відповіли» – говорить Антон.

Читати ще: Зупинили у комендантську годину: на Волині вчителька в суді доводила, що була твереза за кермом авто

Правоохоронці зазначили в протоколі, що чоловік нібито відмовився від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння.

«Твердження працівників поліції не відповідає реальним обставинам, які мали місце», – апелює адвокат Олександр Волощук.

До того ж Антон розповідає: його належним чином не повідомили, коли буде засідання в Ківерцівському суді, тому не був присутній і не зміг себе захистити. Подав апеляцію. Суддя вирішив викликати на засідання поліцейських і лікаря, до якого привезли Антона, щоб почути всі сторони та з’ясувати, як все було насправді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сергій Показати IP 7 Липня 2024 08:50
Мусарню на фронт
До тормоза Сергія Показати IP 7 Липня 2024 09:44
А вони і є на фронті
Анонім Показати IP 7 Липня 2024 12:40
Ну мені цікаво як так просто так притягнули не винного до відповідальності, я думаю суд побачив ті докази, які приховує вояка, давно ясно що вони там сидять на чомумь
Знающий до Анонім Показати IP 7 Липня 2024 14:26
Якби такі гандонідзе йшли служити,й їх можна було би міняти , демобілізувати,такого не було б ,що хтось на чомусь сидить.
Сергій до тормоза Показати IP 7 Липня 2024 12:51
Масара тільки на блок постах вміють стояти
Бувалий до аноніма Показати IP 7 Липня 2024 14:15
Судячи з твоїх слів ти вдома собі відсиджуєшся,поки "вони там сидять на чомусь". Піди,скуштуй,тебе теж пригостять,тоді писатимеш свої мудрі шедеври...
Справедливість. Показати IP 9 Липня 2024 21:24
Саме дорожче це чоловіча життя. Ми всі непотріб,ми погрязли в гріхах. Ні один президент,ні один депутат не допоможе людині,їм пох.на вас всіх,на вашу долю,на ваше життя. В нас люблять мертвих героїв,на живих х.ложили. В армію беруть всіх, інвалідів в тому числі,який сенс їхнього там перебування??? Що вони можуть там зробити,як вони можуть воювати?! Чому садять в тюрми за сзч, дезертирство??? Хлопці пройшли пекло,невитримали,а тепер ще в тюрьму, звідки вони вийдуть ким???? Злочинцями? Та що ви робите ,людство,чому ви знущаєтесь над людьми?! Чиновники!!! Вас поставили керувати народом,от і шукайте шлях до вирішення цих проблем своїми довгими язиками,такими красномовними під час виборів,а не вирішувати проблеми ціною життя людей!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus