USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Через підняття тарифу на електроенергію волинянам перерахують субсидії

13 Червня 2024 08:09
У зв’язку із підняттям тарифів на електроенергію головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області проводить перерахунок субсидій. Перерахунок здійснюється фахівцями пенсійного фонду Волині автоматично, адже це передбачено законодавством.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Якщо родина не отримувала субсидій, але внаслідок підвищення тарифів відчула, що оплата житлово-комунальних послуг є надмірною, то треба звернутися до Пенсійного фонду. Нарахування виплат здійснює Пенсійний фонд. Заяву на субсидію можна заповнити на сайті Дія чи Пенсійного фонду.

Раніше Міністерство соціальної політики повідомило, що в держбюджеті є кошти для всіх родин, які дійсно потребують допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.

Зауважимо, до 1 червня існував єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів – 2,64 грн/кВт*год.

31 травня Кабмін схвалив рішення, згідно з яким встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт*год до 30 квітня 2025 року. При цьому «нічний тариф» (при встановленому відповідному двозонному лічильнику) складатиме 2,16 грн/кВт*год.

Читати ще: Як боротися з дискомфортом від відключень світла: порада психолога

Слід зазначити, що протягом опалювального періоду (з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року) передбачено пільговий тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки на рівні 2,64 грн/кВт год, при споживанні ними в цей період до 2000 кВт/год електроенергії на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus