USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Чемпіони без дому: на Волині дітям ніде займатися спортом

13 Серпня 2023 18:15
Переможцям Чемпіонату України з тхеквондо немає де тренуватися в рідному селищі. Їхня спортивна секція в Голобах працює понад рік. Із приміщення, де діти займалися, спортивний клуб фактично вигнали. Не надто перейнявся їхнею долею і селищний голова. У результаті близько чотирьох десятків юних спортсменів лишилися просто неба.

Чому в Голобах не шанують молодь і спорт? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Денис Кравчук – єдиний тренер з тхеквондо в Голобах. Спорту присвятив усе життя, однак до корейського бойового мистецтва прийшов не так давно. Побачив виступ тхеквондистів на фестивалі й тоді вирішив, що це його справа. До того ж, давно думав про те, щоб залучити до спорту двох своїх синів. Рік активно займався сам, а потім організував секцію для дітей.

«Я нікого не слухав – слухав своє серце. І розумів, що мушу це зробити для своїх дітей», – говорить Денис Кравчук.

Появі секції, як не дивно, допомогла повномасштабна війна. Тренер каже: тоді точно зрозумів, що такий клуб вкрай потрібен, адже дітей варто відволікати від страшних новин та показувати, що життя триває.

Початок занять рекламувати навіть не довелося – сарафанне радіо зробило свою справу і на першому ж занятті вже було 15 учнів. Через рік у списку здобутків – 14 золотих, 15 срібних, 17 бронзових медалей, виборених на Чемпіонаті України, і кубок за командне третє місце.

«Клуб було відкрито 11 травня 2022 року», – додає тренер.

Читати ще: Тренер-батько волинської чемпіонки з ММА: «Мрію відкрити клуб єдиноборств у Піддубцях». Інтерв’ю

Спочатку спортсмени займалися в будинку культури. Але через велику кількість гуртків, там не було можливості ні груші повісити, ні речі лишити. Довелося шукати інше місце. Зрештою орендували приміщення над супермаркетом. Не пройшло й року, як Денис з учнями знову мусили збирати речі.

«Супермаркет закрився і нас попросили звідти виїхати», – пояснює тренер.

Голобський клуб тхеквондо знову став бездомним із першого для літа. Тренер звернувся до селищної ради з проханням допомогти знайти дах над головою.

Голобський селищний голова Сергій Гарбарук запропонував зайняти недобудову в центрі селища. Коли спортсмени побачили її, то просто вжахнулися. Це лише так звана коробка – без вікон, стелі, комунікацій. Голова селища, зі слів тренера, запевнив: гроші на ремонт є, потрібно тільки руками допомогти. І Денис разом із батьками учнів узялися за роботу.

«Я там безпосередньо брав участь у розбиванні старих стін, щоби формувати цей спортзал», – пригадує Денис Кравчук.

Скоро стало зрозуміло, що до зими роботи не закінчать. Від сільської ради реальної допомоги так і не дочекалися: найняті нею робітники спромоглися тільки замурувати кілька віконних отворів. Просився тренер навіть у церковне приміщення, де колись був магазин. Батьки були готові оплатити ремонт. Але з’явився кращий варіант.

«Відбулася зустріч в очільника Голобської ОТГ із батьками та тренером. Там обговорювали всі можливі варіанти вирішення ситуації з приміщенням для вихованців. Зійшлися на кращому варіанті – це приміщення в старій школі», – інформує депутатка Ковельської районної ради Валентина Баланкевич.
Здавалося б, проблема вирішена. Але у школу просто так секцію тхеквондо впустити не можуть. Причина – спортивний клуб досі не оформлений юридично.

«Засновник має заключити договір, узгодити всі моменти, щоб гарантувати і безпекову ситуацію, і збереження матеріальних цінностей. Найперше – потрібно думати про дітей, – говорить директорка школи Наталія Хом’як. – Це великий заклад освіти. Це матеріальна відповідальність… Якщо ці питання будуть узгоджені, то ми не проти. Це хороша секція, маємо гарні відгуки про тренера. Але ці правові моменти наразі узгоджуються».

Тренер запевнив, що документи про офіційну реєстрацію спортивної секції скоро будуть. Тож директорка школи не матиме підстав відмовити спортсменам у даху над головою.

Сподіваємося, що протягом зими діти займатимуться в теплі, а навесні розпочнеться ремонт у недобудованому приміщенні.

Поки тепло, діти відпрацьовують навички бойового мистецтва просто на вулиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 13 Серпня 2023 18:42
У СВІТІ тренуються на відкритому повітрі за будь-яких погодних умов і сопельки їм ніхто не витирає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus