USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Будинки залиті водою, скасоване навчання: південь Польщі потерпає від рясних дощів

5 Червня 2024 11:13
Інтенсивні дощі, що тривають упродовж останньої доби у південно-східних регіонах Польщі, затопили багато населених пунктів, у ріках сильно піднявся рівень води.

За даними Пожежної служби РП, рятувальники за останню добу отримали понад 1,3 тис. викликів про допомогу у зв’язку з інтенсивними опадами, передає TVN24.

Найбільше викликів рятувальники отримали у Сілезькому (996), Малопольському (250) та Підкарпатському воєводствах (30) на півдні країни.

У зв’язку із складною метеорологічною ситуацією у шести воєводствах півдня і сходу Польщі запроваджено «підвищений рівень готовності військ тероборони до реалізації протикризових завдань». Зокрема, військові 13-ї Сілезької бригади територіальної оборони зобов’язані негайно з’явитися у розташування своєї частини. Натомість, попередження про 12-ти чи 24-ти годинну готовність прибути до розташування частин отримали військові ще дев’ять бригад військ тероборони Польщі.

Читати ще: У Німеччині тривають повені, евакуація загрожує новим районам

Найгірша ситуація склалася у місті Бєльсько-Бяла Сілезького воєводства, де упродовж доби випало 127,4 літра води на квадратний метр. Там залитими водою є цілі дільниці, скасовано заняття в низці шкіл, дитячих садків.

Через підтоплення на півдні Польщі спостерігаються ускладнення в русі залізничного транспорту.

На даний момент рятувальники намагаються відкачувати воду із затоплених будинків, укріплюють береги рік, де значно піднявся рівень води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus